EXCLUSIV  Un român deschide lista celor mai promițători tineri politicieni din Italia. Claudiu Stănășel, propus pentru Parlament: „Am fost chemat la Roma de liderii naționali“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Claudiu Stănășel, vicepreședinte al Consiliului Local din Prato, un oraș cu 200 000 de locuitori din Italia și una dintre cele mai cunoscute și puternice voci ale românilor din Peninsulă, a fost desemnat dreptul unul dintre cei mai promițători tineri politicieni din Italia. Mai mult, el ar putea fi primul român cu un rol-cheie în Parlamentul Italiei, după ce a primit o propunere chiar de la liderii naționali al coaliției de centru-dreapta.

După ce a fost cel mai votat om politic din coaliția de centru dreapta din Prato (Toscana) la ultimele alegeri locale si unicul cetățean român din Italia cu o funcție administrativ-instituțională, ambițiile politice ale tânărului român Claudiu Stănășel nu se opresc aici. Următorul pas ar putea fi chiar  un rol-cheie în Parlamentul Italiei, având o funcție de demnitate publică, după ce a primit o propunere din partea conducerii naționale a coaliției de centru dreapta din Italia.

Iar propunerea politicienilor italieni pentru Claudiu este una cât se poate de întemeiată. Claudiu Stănășel deschide o listă de șapte tineri considerați drept cei mai promițători politicieni din Italia: „7 tinere speranțe politice pe care ni le-am dori în parlament“ este titlul dat de jurnalistul Giorgio La Porta într-un comentariu publicat pe site-ul său de comentarii politice - cento-destra.it

Vezi și: A acaparat politicul justiția din Italia? Stănășel: Sunt facțiuni politice în justiția italiană

Un român deschide lista celor mai promițători tineri politicieni din Italia

 

„Administratori locali, tineri antreprenori, tineri energici protagoniști ai vieții politice din ultimii ani. Tinere speranțe ale centrului-dreapta italian. Am dori să îi vedem în Parlament.

(...)Dacă în ultimii cinci ani coaliția de centru-dreapta a crescut cu cel puțin 10 puncte, mult se datorează angajamentului mișcărilor de tineret și a numeroșilor militanți din zonă, dar în ultimii ani am avut ocazia să apreciem și să cunoaștem direct unii tineri, pe care am dori cu adevărat să îi vedem în băncile din Montecitorio.

Primul dintre ei este Claudiu Stănășel, 28 de ani, consilier municipal în Prato și primul pe lista preferaților Ligii în municipiul toscan. Vicepreședinte al Consiliului Local, s-a născut în România, unde a locuit până în anul 2000, și este antreprenor în sectorul logistic. În ultimii ani, a dat dovadă de abilități relaționale extraordinare în construirea unei rețele de contacte internaționale cu asociații atât ale est-europenilor din Italia, cât și ale italienilor din România și a promovat inițiative atât la nivel cultural, cât și pentru relansarea antreprenoriatului și a exporturilor noastre. O prezentă constantă în teritoriu, printre cetățenii săi, pentru a pune în valoare Prato și Toscana în Italia și în lume. Consiliul Local a fost o nouă rampă de lansare pentru a da și mai multă forță proiectelor sale în zonă“, este descrierea pe care i-o face românului jurnalistul italian.

Claudiu Stănășel, propus pentru Parlamentul Italiei: „Am fost chemat la Roma de liderii naționali“

 

Claudiu Stănășel a confirmat, în exclusivitate pentru ȘtiriDiaspora, că este primul român care a primit o astfel de propunere de a se implica, la cel mai înalt nivel, în politica și administrația din Italia.

„Am fost chemat la Roma de liderii naționali al coaliției de centru dreapta din Italia ca să se asigure că pot da o mână de ajutor posibilului guvern de centru dreapta din Italia după aceste alegeri parlamentare.

În ultimii ani am fost mereu activ în toată peninsula, alături de zeci de candidați primari de centru-dreapta, la alegerile administrative în cele mai mari orașe din Italia, și la alegerile regionale alături de candidații la Președinția Regională care au mers la vot.

Efortul depus, rezultatele obținute și prezența constantă consider că au fost motivul pentru care întreaga coaliție azi are această încredere și susținere în ceea ce mă privește.

Vreau să demonstrez că un tânăr român poate fi protagonist la cel mai înalt nivel politic din Italia și pentru asta mă voi lupta“, ne-a declarat în exclusivitate Claudiu Stănășel. 

Citește  și: Românii din Italia se mută definitiv în țările nordice. Stănășel: "Situația e din ce în ce mai gravă"

3. -imagine fara descriere- (stanasel-salvini-1.jpg)

Claudiu Stănășel: un pas extraordinar de important pentru toți românii din Italia

 

Primul român propus pentru o funcție de demnitate publică, în Italia. Ce ar putea însemna asta pentru comunitatea românilor din Peninsulă?

„Este un semnal foarte important pentru comunitatea noastră, pentru că ne permite să arătăm forța politică pe care o avem. Doar uniți putem devenii o forță uriașă, de care orice partid politic din Italia ar trebui să țină cont.

Putem avea un Parlamentar dintre ai noștri în Parlamentul Italian și chiar un membru în viitorul Guvern al Italiei. Asta ar însemna un pas extraordinar de important pentru toți românii din Italia și ne-ar permite să avem un reprezentant al nostru în cele mai mari instituții din peninsulă“, a explicat Claudiu Stănășel.

3. -imagine fara descriere- (stanasel-meloni.jpg)

Întrebat despre relația sa cu Giorgia Meloni și care ar fi primul lucru pe care i l-ar propune dacă va accede, după alegeri, într-o funcție de demnitate publică, tânărul politician român a răspuns: „Giorgia Meloni este ceea mai încântată de prezența unui tânăr român în elitele viitorului guvern și a fost ceea care m-a susținut cel mai mult la întâlnirea cu liderii coaliției. Am lucrat împreună cu staff-ul campaniei la programul politic lansat de către coaliția de centru-dreapta și sunt convins că vom reuși să îndeplinim tot ceea ce ne-am propus.

Putem întării relațiile politice și economice între Italia și România prin proiecte clare în ceea ce privește mediul de afaceri, turismul, sportul, cultura, munca și alte domenii importante la care deja am lucrat și voi lucra în continuare prin intermediul activității mele politice și instituționale“.

Tinerii din comunitatea românească ar trebui să fie mereu susținuți și promovați pentru că sunt convins că avem tineri de o calitate extraordinară care demonstrează zilnic că au tot necesarul pentru a deveni liderii de mâine în societatea italiană. Să avem încredere și speranță, căci tot ce-i românesc nu piere!“, a conchis Claudiu Stănășel

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel