Un român, cetățean model în Italia, dus la închisoare pentru mai mult de 6 ani: Făcuse „carieră“ din traficul de migranți din 2010

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
carabinieri_roman_injunghiat
carabinieri_roman_injunghiat

Un român de 42 de ani a fugit în Vidor, Italia, de Justiția din România, după ce a fost condamnat la închisoare  pentru trafic de migranți. Între 2010 și 2012, autoritățile au dovedit că bărbatul a transportat din România, în țările din vestul Europei, mai mulți migranți, care îl plăteau pentru acest lucru. 

Autoritatea judiciară română l-a condamnat definitiv la 6 ani, 4 luni și 23 de zile de închisoare pe românul de 42 de ani identificat ieri la Vidor (Treviso). După ani petrecuți în Italia, el era aproape sigur că a scăpat de sistemul de justiție, dar ieri dimineață, carabinierii din Valdobbiadene s-au prezentat la el acasă și, după operațiunile de identificare și notificare, l-au dus la închisoarea Santa Bona unde va fi obligat să își execute pedeapsa.

Detaliile conduitei sale criminale nu au fost dezvăluite. Dar, din primele informații,  se pare că tânărul de 42 de ani, între 2010 și 2012, a avut ca activitate principală organizarea transportului ilicit de migranți prin România. Nu este clar dacă refugiații transportați au ajuns în România prin Moldova sau din Bulgaria, după ce au trecut prin Turcia. Dar Justiția a stabilit că sprijinul său a permis migranților să ajungă în țările bogate ale Europei fără prea multe probleme.

Plătit de migranți pentru a ajunge în vestul Europei

 

Un serviciu pentru care a fost plătit chiar de migranți și care, în timp, nu a trecut neobservat de autoritățile române. După ce a fost descoperit și cercetat pentru trafic de persoane, el a fost trimis în judecată. În ciuda încercărilor de a ajunge la o achitare, el a fost găsit vinovat și condamnat la aproape 6 ani și jumătate de închisoare, potrivit Il Gazzetino.

Înainte ca instanța română să se pronunțe, tânărul de 42 de ani îa fugit din România și s-a ascuns la Vidor, unde a trăit aici ani de zile, fără a crea niciun fel de problemă. De fapt, cazierul său judiciar din Italia este imaculat. Dar, autoritățile din România i-au dat de urmă astfel că românul în vârstă de 42 de ani a ajuns ieri după gratii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel