Un român, cercetat în Spania pentru trafic de persoane: procurorii cer șase ani de închisoare și daune de 5000 de euro

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Un român, cercetat de procurorii din Spania pentru o presupusă infracțiune de trafic de persoane. Sursa - pixabay.com
Un român, cercetat de procurorii din Spania pentru o presupusă infracțiune de trafic de persoane. Sursa - pixabay.com

Parchetul Provincial a solicitat deschiderea unui proces pentru un presupus caz de trafic de persoane, în scop de exploatare sexuală, comis de un român în Miranda în 2014.

În acest sens, rechizitoriul este îndreptat împotriva unui cetățean român, fără antecedente penale, care a contactat, în 2014, prin Facebook o conațională, născută în 1986. Femeia, trecea atunci printr-o situație dificilă, întrucât era divorțată, avea doi copii minori și își căuta de lucru. Prin urmare, a ajuns să accepte oferta inculpatului.

Presupusul infractor i-a oferit să lucreze în barul unui prieten pentru un salariu de 1.200 de euro, iar cazarea ar fi fost asigurată, gratis, de către angajator. Dar totul a ajuns să fie o păcăleală, scrie elcorreo.com.

Femeia a ajuns Miranda pe 8 august 2014. Ajungând la autogară, a fost preluată de învinuit și dusă la apartamentul unui terț, situat pe strada Clavel. Acolo, ea a fost alertată de proprietarul imobilului că scopul final al inculpatului era să o impună să se prostitueze, întrucât „oferise serviciile sexuale ale altor femeii mai multor colegi de muncă”.

 

Procuratura cere peste 6 ani  de închisoare pentru român, și despăgubiri de 5.000 de euro pentru daune morale

 

De altfel, victima a primit un mesaj de la acuzatul român prin care acesta atenționa să nu întrețină relații sexuale „cu bărbatul portughez dacă acesta nu vă plăti 80 de euro”.

De asemenea,românul l-a contactat pe proprietarul apartamentului indicându-i că „trebuie să predea fata, deoarece o altă persoană urma să o cumpere cu 3.000 de euro pentru a o muta la Madrid”.

Românca și proprietarul apartamentului au mers la Poliția Națională pentru a sesiza cazul. Din fericire femeia pe 8 septembrie s-a întors în România. Acum, procuratura cere 6 ani și jumătate de închisoare pentru învinuitul român, și despăgubiri financiare de 5.000 de euro pentru daune morale și materiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel