Un român, care trebuia să se afle în carantină, a agresat un echipaj al Poliţiei de Frontieră

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Un român, în vârstă de 50 de ani, din judeţul Iaşi este cercetat penal pentru ultraj, după ce a agresat un echipaj al Poliţiei de Frontieră.

 

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi, bărbatul ar fi trebuit să se afle în carantină. Cu toate acestea, el a coborât dintr-un taxi şi a bruscat un poliţist de frontieră aflat în timpul serviciului. De asemenea, bărbatul a adresat injurii şi ameninţări.

"În data de 28 decembrie, în jurul orei 23,50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pe comunicaţia DC 16, în localitatea de frontieră Luceni, un autoturism înmatriculat în România, care circula în regim de taxi, întrucât drumul era blocat de un autocamion care a derapat.

Din maşină, a coborât un cetăţean român, pasager în autoturism, aflat în stare avansată de ebrietate. Acesta a refuzat categoric să se legitimeze, l-a bruscat pe unul dintre colegi şi a adresat injurii şi ameninţări poliţiştilor de frontieră. Lucrătorii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat faptul că pasagerul autoturismului este un cetăţean român, în vârstă de 50 de ani, care figurează ca fiind plasat în carantină la domiciliu până la data de 3 ianuarie 2022", se precizează în comunicatul ITPF Iaşi.

În urma incidentului, bărbatul s-a ales cu dosar penal pentru ultraj. În plus, el a fost amendat pentru nerespectarea măsurii carantinării, scrie Agerpres.

 

Nouă români, veniți din străinătate de Crăciun, sancționați pentru că nu au respectat carantina

 

De asemenea, în ultimele zile, mai mulți români au fost amendați pentru că nu au respectat carantina. Astfel, și nouă persoane din Bistriţa-Năsăud, care ar fi trebuit să se afle în carantină ca urmare a sosirii din străinătate, au fost sancționate pentru că nu au fost găsite la domiciliu.

Nouă persoane din Bistriţa-Năsăud, care ar fi trebuit să se afle în carantină, întrucât aceștia tocmai se întorseseră din străinătate, au fost sancţionate, în această perioadă, de jandarmi, pentru că nu au fost găsite la domiciliu.

''Un număr de 9 persoane care ar fi trebuit să se afle în carantină ca urmare a sosirii din străinătate nu se aflau la domiciliu pe timpul verificărilor efectuate, iar o persoană a fost depistată la o staţie de alimentare cu carburant.

Numai pe această linie, pentru nerespectarea măsurii carantinării, au fost aplicate amenzi în valoare de 9.000 de lei şi un avertisment scris'', precizează IJJ.

De asemenea, în perioada sărbătorilor, jandarmii au efectuat mai multe acţiuni pentru verificarea respectării măsurilor de protecţie sanitară stabilite. Astfel au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.550 lei, scrie Agerpres.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel