Un român a fost prins în timp ce aducea în țară țigări din Ucraina cu drona

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Polițiștii de frontieră din Satu Mare au descoperit un român care aducea țigări din Ucraina în mod ilegal, cu ajutorul unei drone. Bărbatul a reușit să introducă în țară în acest mod peste 13.000 de pachete de țigări.

„Duminică, 09 februarie a.c., în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat, au observat pe direcția localității Dabolț, județul Satu Mare, două aparate de zbor de mici dimensiuni, posibil drone, care au traversat frontiera din Ucraina în România", a transmis Poliția de Frontieră.

Polițiștii au monitorizat traseul aparatelor de zbor și, în urma cercetărilor, au găsit în teren două colete cu țigări de proveniență ucraineană. De asemenea, în apropiere a mai fost depistat un cetățean român de 44 de ani, din Satu Mare.

Pe timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că mai deține o cantitate de țigări la domiciliu, fapt pentru care, cu acordul acestuia, polițiștii de frontieră au intrat în curtea imobilului și au descoperit o autoutilitară marca Citroen încărcată cu colete cu țigări.

Pe timpul cercetărilor, bărbatul a declarat că mai deține o cantitate de țigări la domiciliu, fapt pentru care, cu acordul acestuia. În curtea imobilului, polițiștii au descoperit o autoutilitară în care se aflau peste 13.000 de pachete de țigări aduse din ucraina. Marfa în valoare de 155300 de lei a fost confiscată.

Drept urmare, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar în continuare se efectuează verificări sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel