Un român a fost prins în Belgia după zece ani de căutări. Poliția din Italia l-a căutat cu insistență

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un român, prins în Belgia după zece ani de căutări, bărbatul care și-a înjunghiat un coleg a fost extrădat în Italia. Sursa - pixabay.com
Un român, prins în Belgia după zece ani de căutări, bărbatul care și-a înjunghiat un coleg a fost extrădat în Italia. Sursa - pixabay.com

Un român, în vârstă, de 37 de ani, a fost extrădat din Belgia în Italia, vinerea trecută, 24 noiembrie, sub acuzația de tentativă de omor: în urmă cu zece ani, bărbatul și-a înjunghiat colegul de cameră cu care locuia în Latisana.

 

Românul a fost arestat la 8 octombrie la Hoogstraten, în baza mandatului european de arestare, dispus de Parchetul General de la Curtea de Apel din Trieste.

Persoana în cauză trebuie să execute o pedeapsă de 7 ani și jumătate de închisoare, în urma condamnării pentru ceea ce s-a petrecut pe 25 iunie 2013. Bărbatul este acuzat de tentativa de omor a unui compatriot cu care locuia în orașul din regiunea Friuli de jos, în urma unei altercații violente în care au fost implicați și alte persoane. În apogeul disputei, românul l-a lovit pe celălalt bărbat cu un cuțit, rănindu-l.

După condamnare, cetățeanul român a fugit, mai întâi în Germania, apoi în Olanda. Ulterior,a ajuns în Belgia. Ancheta care nu s-a oprit niciodată a condus la documentarea relațiilor financiare dintre persoana solicitată, care se ascundea sub diferite nume pentru a efectua operațiunile în cauză, și unele rude din România.

Informațiile au fost împărtășite Direcției Centrale a Poliției Criminale, Serviciului Cooperare Polițienească Internațională, care a coordonat activitatea. Astfel, polițiștii din Belgia au percheziționat locuința unei rude a fugarului, cu domiciliul în Hoogstraten, unde la primele ore ale zilei de 8 octombrie, i-a dat de urmă. Ajuns pe aeroportul Roma Fiumicino, românul a fost transferat la închisoarea Civitavecchia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel