Un român a evadat dintr-o închisoare din Austria săpând prin zid: „Voiam să îmi îmbrățișez sora“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Astfel de scene sunt cunoscute doar din filme: Anul trecut, trei deținuți, între care și un român de 20 de ani, au săpat  o gaură în peretele din celula lor din închisoarea Karlau din Graz, au legat cu cearșafuri și reușit să evadeze. Cei trei temerari și-au explicat gestul nebunesc și și-au aflat pedepsele pentru grozăvia lor. 

Trei prizonieri, un român și doi ceceni,  au evadat, în octombrie, din închisoarea Karlau din Graz. Cei trei deținuți - de 20, 22 și 27 de ani - au fost însă dați de gol când voiau să sară gardul închisorii. Deși aventura lor s-a terminat rapid, încercarea lor de evadare este una desprinsă din filme. 

Vezi și: Un român, evadare ca în filme dintr-o închisoare de maximă securitate din Austria: A săpat prin zid

După ce au înmuiat peretele zile la rând cu apă clocotită, deținuții au făcut o gaură de 30 pe 30 de centimetri în peretele gros de 70 cm, direct din celula lor. Apoi au ieșit prin această gaură și au coborât în ​​rapel pe zidul clădirii folosind cearșafuri legate. Cei trei bărbați au reușit încă să treacă peste zidul exterior. Puțin mai târziu, toți cei trei fugari au fost prinși.

„Au coborât de la 12 metri în curtea securizată. Când au urcat pe zidul exterior, alarma a fost declanșată”, a explicat directorul penitenciarului, Gerhard Derler. Potrivit lui Derler, cei trei deținuți erau închiși pentru infracțiuni asupra proprietății și aveau condamnări de la unu la trei ani. Acum, la aceste pedepse, fiecare va mai primi un „spor“, astfel că șederea lor după gratii se prelungește.

Românul de 20 de ani și cecenul de 22 de ani au mai primit încă 10 respectiv, 12 luni de pedeapsă. Tânărul în vârstă de 27 de ani, care a bătut și un coleg prizonier în JA Innsbruck și i-a furat jacheta, mai are de stat după gratii încă trei ani. În plus, cei trei trebuie să achite în solidar suma de 4.000 de euro cu titlul de daune materiale, pentru deteriorarea zidurilor închisorii, potrivit Krone.

„Încercarea de a izbucni a fost o prostie absolută“, a mărturisit cecenul de 27 de ani, care ar fi venit cu ideea. „A fost ziua fiicei mele. Am vrut să sărbătoresc cu ea ", a spus bărbatul de 22 de ani, în timp ce românul a spus că a recurs la acest gest pentru că  a vrut să-și ia prima dată sora în brațe“. Toți trei au arătat remușcări după comiterea faptei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel