Un român, evadare ca în filme dintr-o închisoare de maximă securitate din Austria: A săpat prin zid

Trei prizonieri, un român și doi ceceni,  au evadat sâmbătă seara din închisoarea Karlau din Graz. Cei trei deținuți - de 19, 21 și 26 de ani - au fost însă dați de gol când voiau să sară gardul închisorii.

Deși aventura lor s-a terminat rapid, încercarea lor de evadare este una desprinsă din filme. Deținuții au făcut o gaură de 30 pe 30 de centimetri în peretele gros de 70 cm, direct din celula lor. Apoi au ieșit prin această gaură și au coborât în ​​rapel pe zidul clădirii folosind cearșafuri legate.

Cei trei bărbați au reușit încă să treacă peste zidul exterior. Puțin mai târziu, toți cei trei fugari au fost prinși.

„Au coborât de la 12 metri în curtea securizată. Când au urcat pe zidul exterior, alarma a fost declanșată”, a explicat directorul penitenciarului, Gerhard Derler.

Au făcut o gaură în zid, la 12 metri înălțime

 

După ce s-a declanșat alarma, la scurt timp după ora 3 dimineața, douăsprezece patrule de serviciu, în consultare cu gardienii închisorii au mers în căutarea deținuților.  „Doi bărbați au fost prinși imediat după ce s-a dat alarma, unul câteva minute mai târziu”, a spus Mock, directorul închisorii, într-o primă reacție la APA. 

A treia persoană a fost descoperită câteva minute mai târziu de o patrulă de poliție și ofițeri de poliție într-o parcare mare. Un câine de poliție a lătrat la bărbatul care se ascundea sub o mașină și care a fost de asemenea arestat fără rezistență. Cei trei bărbați au fost duși înapoi la închisoare și, potrivit lui Derler, li s-au impus măsuri speciale de securitate. Potrivit lui Derler, cei trei deținuți sunt deținuți în închisoarea Graz-Karlau pentru infracțiuni asupra proprietății și aveau condamnări de la unu la trei ani, potrivit  Non.at.

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy