Un șofer român de microbuz a abandonat pe autostradă 16 persoane care voiau să ajungă în Austria sau Germania

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: Poliția de Frontieră
Sursa foto: Poliția de Frontieră

Un șofer român de microbuz a abandonat pe autostrada A1, la km 506, judeţul Timiş, 16 persoane cu vârste curprinse între 18 și 30 de ani și încercau să ajungă în Austria sau Germania.

Microbuzul a fost observat de Poliția Autostrăzi care au alertat polițiștii de frontieră. 

„La faţa locului s-au deplasat poliţişti de frontieră din cadrul I.T.P.F. Timişoara care au depistat, în interiorul vehiculului, şaisprezece cetăţeni străini. Având în vedere faptul că aceştia nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduşi la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări.

Din primele verificări efectuate de către lucrătorii noştri a reieşit faptul că sunt şaisprezece bărbaţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 ani, cetăţeni din Siria, Iran şi Irak, şi nu posedă documente asupra lor. La cercetări, cei în cauză au declarat că au fost preluaţi de şoferul microbuzului dintr-o localitate de pe raza judeţului Timiş, urmând a fi transportaţi în apropierea graniţei cu Ungaria. Aceştia au mai precizat că urmau să plătească sume cuprinse între 1.500-5.000 de euro, în momentul în care ajungeau în Austria sau Germania. Pe autostradă microbuzul a făcut pană, iar şoferul a abandonat mijlocul de transport, timp în care autovehiculul a fost depistat de către autorităţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel