Un nou punct de trecere a frontierei între România și Republica Moldova. Iată unde va fi instituit

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un nou punct de trecere a frontierei de stat urmează a fi instituit între localitățile Leova din Republica Moldova și Bumbăta din România. Subiectul a fost discutat la ședința de ieri, 24 iunie, a Comisiei Situații Excepționale (CSE) a Republicii Moldova.

Dispoziția Comisiei Situații Excepționale (CSE) a Republicii Moldova prevede alocarea unui teren de 0,47 hectare din cadrul fondului forestier, proprietate publică a statului, pentru construcția unui pod temporar peste Prut între cele două localități.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova va începe procesul de negociere și încheiere a tratatului prin schimb de note privind deschiderea punctului de trecere a frontierei de stat deschis traficului internațional Leova-Bumbăta, rutier, scrie radiochisinau.md.

Autoritățile implicate în realizarea construcției și amenajării punctului de trecere a frontierei de stat deschis traficului internațional Leova-Bumbăta, rutier, vor prezenta Guvernului  Republicii Moldova, în termen de 10 zile, informații privind cheltuielile de construcție și amenajare a punctului de trecere.

 

 

Aglomerație și nervi la Vama Giurgiu: timpul de așteptare depășește trei ore

 

 

Camioanele care ies din țară pe la Punctul de Trecere a frontierei Giurgiu trebuie să aștepte până la 3 ore pentru controlul documentelor, din cauza numărului mare de astfel de mijloace de transport prezente pentru tranzit.

Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu a anunțat sâmbătă că în ultimele 24 de ore au fost efectuate formalităţile pe sensul de intrare în țară pentru aproximativ 1.300 camioane, 1.900 de autoturisme și 8.000 de persoane, iar pe sensul de ieșire din țară au fost înregistrate aproximativ 1.200 de camioane, 1.800 de autoturisme și 7.900 de persoane.

Controlul se efectuează în prezent atât pe sensul de intrare în țară, cât și pe cel de ieșire, pe câte patru artere destinate turismelor. Se înregistrează un timp de așteptare pentru activitatea de control a documentelor la frontieră de 20 de minute.

În ceea ce privește camioanele, traficul prin Vama Giurgiu se desfăşoară pe câte 5 artere de circulație, atât pe sensul de intrare în țară, cât și pe sensul de ieșire. Se înregistrează un timp de așteptare pentru activitatea de control a documentelor pe sensul de intrare în țară de 20 de minute și de 180 de minute pe sensul de ieșire din țară.

„Una din cauzele care determină înregistrarea acestor timpi de așteptare, pe sensul de ieșire din țară la autocamioane, o reprezintă numărul mare de astfel de mijloace de transport, prezente pentru tranzit, într-un timp foarte scurt. O altă cauză care îngreunează traficul și determină înregistrarea unor valori de trafic crescute o reprezintă plata taxei de pod și cântărirea acestor mijloace de transport, înainte de a se prezenta pentru efectuarea formalităților de control de către polițiștii de frontieră giurgiuveni”, au transmis polițiștii de frontieră din Giurgiu.

Șoferii care doresc să tranziteze frontiera sunt sfătuiți să consulte aplicaţia Trafic on-line, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei, și să tranziteze toate punctele de trecere a frontierei deschise traficului internațional astfel încât să se preîntâmpine aglomerarea acestora.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel