Un medic ROMÂN revenit în țară după 35 de ani de SUA s-a făcut PREOT. Povestea impresionantă a lui Ștefan Mindea

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Medicul neurochirurg, Ștefan Mindea, absolvent al Universității Stanford, cel mai tânăr șef de secție din istoria universității, a fost hirotonit preot, azi,  8 iunie, la Mănăstirea „Văcăreștii Noi” din comuna Lumina, județul Constanța.

 

După 35 de ani petrecuți în SUA, unde a devenit unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi, specializat în neurochirurgie minim invazivă și chirurgie  oncologică spinală, Ștefan Mindea a decis să se întoarcă la Constanța, împreună cu soția și cei șase copii.

În prezent, doctorul Mindea tratează și operează la Constanța oameni suferinzi, de orice condiție socială, iar duminica slujește ca diacon la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din oraș, scrie basilica.ro. Anul trecut, părintele diacon Ștefan Mindea a primit din partea Preasfințitului Părinte Ignatie al Hușilor distincția Crucea Episcopală „pentru lucrarea foarte intensă desfăşurată în slujba vindecării semenilor”. În SUA a fost director al secţiei de neurochirurgie şi chirurgie spinală oncologică a Centrului Medical Universitar Stanford şi profesor universitar în chirurgia spinală minim invazivă la aceeaşi instituţie.

"Religia merge dincolo de știință, dar știința poate să facă începutul inteligibil al credinței. Și s-au întâlnit astăzi într-un medic iscusit. A spune că Pr. Mindea este un câștig este un cuvânt prea ușor. Este sublim!", a declarat IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, despre credință și știință la hirotonia Pr. Ștefan Mindea, neurochirurg.

"Orice boală trupească are și o bază sufletească. Consider că orice medic, în condiții perfecte, ar fi și preot. Este o combinație ideală pentru a vindeca sufletele oamenilor...A rămâne în România a venit prin gura Părintelui Iustin Pârvu. Facem mânăstire pentru viitorul copiilor noștri", spune pr. Ștefan Mindea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel