Un medic din Italia trebuie să dea explicație la poliție, după ce și-a pus pacientele să se dezbrace în timpul radiografiilor

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Medicii din Italia trebuie să respecte standarde înalte de conduită (Sursa foto: Freepik)
Medicii din Italia trebuie să respecte standarde înalte de conduită (Sursa foto: Freepik)

Un medic din Italia trebuie să dea explicații la poliție, fiind acuzat că și-a pus pacientele să se dezbrace complet în timpul efectuării radiografiilor, deși nu era nevoie.

Presa din Italia relatează cazul unui tehnician radiolog dintr-o clinică din Gallarate, în provincia Varese, împotriva căruia a fost depusă o plângere pentru agresiune sexuală: ancheta a fost demarată după plângerea unei tinere paciente în luna iunie a anului trecut. 

Potrivit publicației Fanpage, medicul radiolog a pus-o pe tânără să se dezbrace complet pentru a-i efectua o radiografie la gleznă.

Medicul i-a spus că hainele îi afectează analiza

 

Conform primelor investigații ale Poliției și Parchetului din Busto Arsizio, tânăra s-a prezentat la unitatea medicală pentru a i se face o radiografie la gleznă. Fata a povestit că tehnicianul i-ar fi ordonat să-și scoată pantalonii și să rămână doar în chiloți, pretextând că hainele ar fi putut afecta claritatea examenului.

Tehnicianul i-ar fi ordonat apoi să își coboare și chiloții, spunându-i că va efectua investigații la nivelul femurului.

Tânăra și-a dat seama de gravitatea situației atunci când, după ce și-a ridicat radiografiile, a constatat că investigația fusese făcută doar la nivelul gleznei și nu al femurului, așa cum insistase de mai multe ori tehnicianul. Astfel, victima l-a denunțat, iar ancheta a fost declanșată.

Mai mult, anchetatorii au găsit în telefonul medicului două fotografii cu alte femei, deja șterse de acesta, cu trupurile a două paciente complet dezbrăcate în timp ce li se făceau radiografii.

Polițiștii au ascultat mărturiile mai multor paciente și au aflat ca medicul le cerea mereu să se dezbrace în sala de radiografie, fără a avea acces la vestiar.

Acum, medicul va trebui să răspundă acuzațiilor de agresiune sexuală în formă agravată, mai scrie sursa citată. 

 

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

-> https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG 

-> https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel