Un incendiu de vegetație de proporții a lovit Franța. Imagini înfiorătoare cu cerul de un roșu strălucitor - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Un INCENDIU de vegetație de PROPORȚII a lovit Franța. Imagini înfiorătoare cu cerul de un roșu strălucitor - VIDEO
Un INCENDIU de vegetație de PROPORȚII a lovit Franța. Imagini înfiorătoare cu cerul de un roșu strălucitor - VIDEO

Un incendiu violent a izbucnit luni, 16 august, în Var, Franța, continuând să se răspândească marți, arzând deja 5.000 de hectare. Aproape 900 de pompieri, susținuți în special de resurse aeriene, sunt mobilizați pentru a încerca să oprească progresul focului.

Aproape 5.000 de hectare de pădure și vegetație au fost arse de focul care a început luni, la nord-est de Toulon, în Var. Flăcările au fost ventilate de vânt, potrivit pompierilor de la sol. 

Referindu-se la „un incendiu virulent”, prefectura din Var vorbise despre „câteva sute de hectare acoperite” într-o declarație de la începutul serii de luni. Dar marți dimineață, focul a parcurs 22 km arzând astfel mii de hectare. Pompierii se concentrează pe apărarea punctelor sensibile și luptă neîncetat în condiții dificile.

 

La 7:30, aproximativ 900 de pompieri și salvatori au fost angajați în stingerea focului. Bombardierele cu apă au fost puse la dispoziție în această dimineață. Mijloacele sunt, de asemenea, angajate în Vaucluse și Aude, unde incendiile amenință sute de hectare.

 

Incendiul, unul dintre cele mai mari

 

Confruntat cu acest dezastru, declanșat luni în jurul orei 17:45, în zona autostrăzii Sigues de pe A57, la aproximativ 100 de kilometri de Toulon, 430 de pompieri fuseseră deja mobilizați inițial, ajutați de zece avioane și trei elicoptere cu bombardier de apă.

Acest incendiu este unul dintre cele mai mari care a lovit regiunea în această vară și s-ar putea dovedi a fi la fel de distructiv ca cel care a lovit muntele Alaric din Aude la sfârșitul lunii iulie. Cel mai mare incendiu al verii în Franța, a devastat aproximativ 850 de hectare în total, conform ultimului raport.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel