Un hotel din Alba Iulia anulează toate rezervările turiștilor austrieci

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Un hotel din Alba Iulia a anunțat că va anula toate rezervările efectuate de turiștii austrieci.

După ce Austria a blocat intrarea României în spațiul Schengen, românii au început boicotarea produselor şi firmelor austriece. Pe lânga cetățenii simpli, o serie de firme au anunțat întreruperea relațiilor comerciale cu partenerii austrieci sau cu clienții austrieci. Astfel, atât persoane fizice cât și companii și-au închis conturile la băncile austriece din țara noastră sau au evitat să mai alimenteze la benzinăriile cu capital austriac. 

Dacă românii și-au anulat vacanțele la schi în Austria și au ales în loc Italia sau Bulgaria, iată că nici unii dintre turiștii austrieci care plănuiau să viziteze România nu vor mai putea face asta. Un hotel din Alba Iulia a anunțat pe Facebook că a anulat rezervările făcute de turiștii din această țară și că nu va mai accepta plata cu carduri emise de către instituțiile bancare austriece.

"Cu parere de rau pentru cetatenii austrieci care nu impartasesc mitocania cancelarului austriac Karl Nehammer, conducerea Hotelului ELISABETA Alba Iulia, informeaza turistii austrieci si cele peste 200 de agentii de turism din tara si din strainatate cu care are incheiate contracte de colaborare:

- incepand cu data de 01.01.2023, nu va mai onora nicio cerere de rezervare pentru turistii austrieci pe o perioada nedeterminata

- nu va mai accepta plata cu carduri emise de catre institutiile bancare austriece!

Recurgem la aceste masuri in semn de protest fata de votul negativ al Austriei pentru aderarea Romaniei la spatiul Schengen", este mesajul hotelului. 

O firmă de construcții din Bârlad și-a reziliat contractele cu trei firme austriece în semn de protest

 

O firmă de construcții din Bârlad și-a reziliat contractele cu trei firme austriece după ce Austria a blocat aderarea României la spațiul Schengen. Managerul Daniel Buzamăt a precizat că anulează contractele cu trei firme austriece.

Decizia vine pe fondul votului negativ dat de Austria, țării noastre, pentru intrarea în spațiul Schengen, informează publicația Vremea Nouă.

“Consiliul de Administrație al SC Reiser, împreună cu mine, am decis să închidem conturile pe care le avem la două bănci cu capital austriac, acestea fiind mijloacele la îndemână să protestăm în legătură cu votul negativ dat României”, a declarat Daniel Buzamăt, managerul Reiser SA.

Românii din Austria, protest în fața Guvernului de la Viena: "Să le arătăm că nu pot să facă ce vor ei cu România"

 

Românii din Austria vor protesta în fața guvernului din această țară, în semn de nemulțumire față de votul din Consiliul JAI, în urma căruia România și Bulgaria nu au fost primite în spațiul Schengen. 

Românii din Austria sunt așteptați la un protest în fața sediului guvernului din Viena, pe 11 decembrie, începând cu ora 14.00. Manifestația a fost anunțată de Erich Mocanu, fondatorul Asociației AEBS, care luptă pentru drepturile românilor din Germania și Austria.

"Pentru toți care sunteți în Austria sau în apropierea Austriei, vă aștept mâine (duminică, n.r.), începând cu ora 14.00, ora națională, să ne vedem în fața guvernului din Austria, mai exact pe Ballhausplatz, unde vom protesta contra austriecilor pentru că nu au votat ca România să intre în Schengen. Este un caz grav, un atac asupra României grav de tot. De aceea protestăm mâine, și în paralel dăm drumul și la un boicot contra firmelor austriece, contra tuturor companiilor care sunt în România și care au și produse de vânzare în magazinele noastre. 

Vă așteptăm duminică, 11 decembrie, la orele 14.00, într-un număr cât se poate de mare, în fața guvernului austriac, pe Ballhausplatz, la orele 14.00. 

Vă aștept cu drag să ne vedem, să fim în număr cât se poate de mare și să le arătăm austriecilor că nu pot să facă cu România ce vor ei

Vă salut!', este mesajul postat de Eric Mocanu pe rețelele de socializare.

Vezi aici toate detaliile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel