Românii din Austria, protest în fața Guvernului de la Viena: "Să le arătăm că nu pot să facă ce vor ei cu România"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Românii din Austria vor protesta în fața guvernului din această țară, în semn de nemulțumire față de votul din Consiliul JAI, în urma căruia România și Bulgaria nu au fost primite în spațiul Schengen. 

Românii din Austria sunt așteptați la un protest în fața sediului guvernului din Viena, pe 11 decembrie, începând cu ora 14.00. Manifestația a fost anunțată de Erich Mocanu, fondatorul Asociației AEBS, care luptă pentru drepturile românilor din Germania și Austria.

"Pentru toți care sunteți în Austria sau în apropierea Austriei, vă aștept mâine (duminică, n.r.), începând cu ora 14.00, ora națională, să ne vedem în fața guvernului din Austria, mai exact pe Ballhausplatz, unde vom protesta contra austriecilor pentru că nu au votat ca România să intre în Schengen. Este un caz grav, un atac asupra României grav de tot. De aceea protestăm mâine, și în paralel dăm drumul și la un boicot contra firmelor austriece, contra tuturor companiilor care sunt în România și care au și produse de vânzare în magazinele noastre. 

Vă așteptăm duminică, 11 decembrie, la orele 14.00, într-un număr cât se poate de mare, în fața guvernului austriac, pe Ballhausplatz, la orele 14.00. 

Vă aștept cu drag să ne vedem, să fim în număr cât se poate de mare și să le arătăm austriecilor că nu pot să facă cu România ce vor ei

Vă salut!', este mesajul postat de Eric Mocanu pe rețelele de socializare.

 

@erichmocanu protest in viena la Ballhausplatz 11.12 la ora 14 #erichmocanutv #erichmocanu #boicotaustria #austriaafaradinromania ♬ Originalton - erichmocanu

Românii sunt nemulțumiți, după ce Austria a blocat intrarea României în Spațiul Schenghen 

 

Nemulțumiți de votul din Consiliul JAI, românii au început boicotarea produselor şi firmelor austriece. În timp ce unii şi-au anulat vacanţele la schi, alții și-au închis conturile la băncile austriece din țara noastră sau au evitat să mai alimenteze la benzinăriile cu capital austriac. 

În ultimele zile, mulţi români au anulat sau au renunțat la vacanţele de schi din Austria și s-au orientat către pârtiile din Alpii italieni, chiar dacă prețurile sunt mai mari.

"Mii de români au hotărât să renunțe la vacanțele din Austria. Așadar vorbim de un prostest masiv.

E foarte dificil pentru turiștii care și-au plătit deja pachetele, să renunțe. Este un gest interesant pentru familie care își redirecționează vacanțele către Italia, Bulgaria sau de ce nu către România dacă găsesc condiții asemănătoare.

Sunt prețuri mult mai mici în Bulgaria decât în Austria, dar condițiile nu sunt la același standard. Sunt condiții chiar mai bune în Italia, dar trebuie să recunoaștem că prețurile sunt puțin mai mari.

O altă alternativă poate fi Georgia. Și Turcia are câteva oferte interesante pentru schi. Rămâne doar să ne obișnuim și să învățăm să schiem și în alte destinații", a declarat consultantul în turism Ciprian Enea, la Antena 3 CNN.

Decizia unui restaurant românesc: nu mai acceptă plata cu carduri Raiffeisen și nu mai vinde cafea Julius Meinl și energizante Red Bull

 

Un restaurant românesc din orașul Mangalia anunță că nu mai acceptă plata cu carduri Raiffeisen și oprește comercializarea cafelei Julius Meinl și a energizantului Red Bull. Reacția vine după ce Austria a blocat intrarea României în Schengen.

În timp ce persoanele care dovedesc că au alimentat de la Rompetrol vor primi cafea gratis.  „Dragi clienti ai restaurantului La Pirati ,din data de 09.12.2022. In urma votului Austriei împotriva Țarii noastre de a intra in spatiul Schengen, posesorii de Carduri la banca raiffeisen nu vor mai putea plati in locația noastră, nu vom mai comercializa spre vânzare : Red Bull, Cafea Julius meinl. Cafeau la noi va fi gratis in baza bonului care face dovada alimentarii de la Benzinaria Rompetrol”, arată mesajul postat pe Facebook de restaurant.

După votul negativ al Austriei pentru intrarea noastră în Schengen, mai multe persoane din lumea politică și din zona de business, au îndemnat la boicot împotriva firmelor austriece.

Clubul de fotbal Universitatea Craiova a anunţat, joi, un „boicot total” că-și  va muta conturile de la Raiffeisen și nu va mai alimenta de la OMV Petrom.

Dimitrie Muscă, unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din vestul ţării şi unul dintre cei mai importanţi fermieri din ţară, a dispus, joi după-amiază, închiderea tuturor conturilor firmelor sale la băncile austriece. Un alt îndemn la boicot îl reprezintă anularea excursiilor la schi în Austria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel