Un grup de PARLAMENTARI a PROTESTAT pe platoul Parcului Natural Bucegi: „Vrem o României fără penali şi fără hoţie”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură România TV
Sursa foto: captură România TV

Parlamentarii USR Allen Coliban, Mihai Goţiu, Cornel Zainea şi Dumitru Lupescu, împreună cu membri ai Filialei USR Dâmboviţa, au participat la un protest pe platoul Parcului Natural Bucegi, în apropiere de Piatra Arsă, în zona în care au început lucrări de construcţie pentru case de vacanţă. Participanţii au făcut un lanţ uman pe locul unde au început lucrările şi au afişat un banner cu mesajul „Vrem o României fără penali şi fără hoţie”.

Mai mulţi parlamentari USR au participat la un protest pe platoul Parcului Natural Bucegi, în apropiere de Piatra Arsă, în zona în care au început lucrări de construcţie pentru case de vacanţă.

„Mesajul nostru e clar şi ferm: nu ne putem permite să distrugem natura doar pentru ca nişte speculatori imobiliari să-şi umple buzunarele. Protecţia mediului este o investiţie în viitorul României, iar respectarea legilor este obligatorie chiar şi în vârf de munte. Ceea ce a început aici nu are legătură cu dezvoltarea, ci doar cu afacerile imobiliare şi cu specularea unei situaţii pentru care răspund autorităţile locale, Ministerul Mediului şi Administraţia Parcului Natural, asigurată de Romsilva. Continuarea proiectului ar echivala cu sfârşitul acestei zone a parcului", a declarat Mihai Goţiu, membru în Comisia pentru Ape şi Păduri din Senat.

„Am venit aici cu băieţelul meu de şase ani. Vreau să vadă şi el frumuseţea acestei zone cât încă rămâne intactă. Mi se pare dezastruos că aici va începe construcţia unor vile şi cine ştie ce va mai urma. Noi avem o altă viziune pentru România. Ne dorim ca ariile acestea naturale să rămână, în continuare, protejate, să ne putem bucura de ele. Vom face toate demersurile necesare pentru a opri dezvoltarea asta haotică", a spus, la rândul său, Cornel Zainea, membru în Comisia pentru Mediu din Camera Deputaţilor.

Participanţii au făcut un lanţ uman pe locul unde au început lucrările şi au afişat un banner cu mesajul "Vrem o României fără penali şi fără hoţie".

Parlamentaruu USR anunţă că au făcut primele demersuri oficiale legate de acest caz, pe care sunt decişi să le continue în funcţie de răspunsurile primate.

Un investitor a obţinut autorizaţie de construire pentru prima casă de vacanţă şi drumul de acces aferent în zona înaltă a Bucegilor după ce autorităţile au aprobat dezvoltarea unui complex rezidenţial, turistic şi de agrement pe 10 hectare, în apropiere de cabana Piatra Arsă, activiştii de mediu avertizând că muntele va fi astfel distrus, conform stirileprotv.ro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel