Un eurodeputat român cere demisia premierului Pedro Sánchez: "O amenințare la adresa Spaniei și a statului de drept în UE"

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Cristian Terheș
Cristian Terheș

Eurodeputatul Cristian Terheș solicită demisia lui Pedro Sánchez și condamnă acțiunile din Spania.

Eurodeputatul Cristian Terheș, reprezentant al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, a devenit primul europarlamentar care a cerut demisia prim-ministrului spaniol Pedro Sánchez. Terheș condamnă acțiunile neconstituționale ale liderului guvernului spaniol, acuzându-l că încearcă să înlocuiască statul de drept cu haosul marxist.

În cadrul unei declarații la Parlamentul European, Terhes a subliniat preocuparea față de posibila amnistie acordată celor care au încălcat legea și constituția spaniolă, văzând aceasta ca o încercare de consolidare a puterii lui Sánchez. Eurodeputatul a avertizat că aceste acțiuni reprezintă o amenințare la adresa integrității teritoriale și a suveranității Spaniei, precum și a statului de drept al Uniunii Europene.

Dacă indivizii care au încălcat legea și au încălcat Constituția în Spania pot primi amnistie de la un politician temporar pentru a-și consolida puterea, atunci Pedro Sánchez este în mod clar o amenințare (...)", a subliniat Cristian Terheș.

Cristian Terheș, eurodeputat din partea Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, a devenit primul europarlamentar care a cerut demisia lui Pedro Sánchez.  El a fost ales pe lista Partidului Social Democrat. S-a alăturat PNȚCD-ului în mai 2020 și apoi a devenit membru al Mișcării Politice Creștine Europene.

2. -imagine fara descriere- (spania_19565900.jpg)

Eurodeputatul se face ecoul demonstrațiilor masive împotriva amnistiei și cere Uniunii Europene să se mobilizeze împotriva a ceea ce el consideră a fi abuzuri din partea lui Pedro Sánchez.

Dle președinte, ceea ce vedem acum în Spania, sub conducerea guvernului comunist și socialist de extremă stângă, condus de Pedro Sanchez, este înlocuirea statului de drept cu statul de haos al marxiștilor, cu scopul de a stabili o nouă ordine juridică. Pentru a rămâne la putere, Pedro Sanchez preferă în mod clar, în loc să respecte constituția, să împingă Spania în haos juridic prin acordarea amnistiei pentru mii de persoane care au încălcat legea și constituția spaniolă. Dacă persoanele care au încălcat legea și constituția în Spania pot primi amnistie din partea unui politician temporar pentru a-și consolida puterea, atunci Pedro Sanchez este în mod clar o amenințare la adresa integrității teritoriale și a suveranității Spaniei, precum și a statului de drept din UE.

Poporul spaniol a vorbit deja în apărarea integrității țării sale și a supremației constituției sale, iar UE trebuie să facă același lucru. Orice politician care alege să încalce constituția țării sale pentru a rămâne la putere reprezintă o amenințare atât pentru țara sa, cât și pentru statul de drept al UE. Prin urmare, îndemn Comisia Europeană să condamne în mod deschis abuzurile și acțiunile neconstituționale ale lui Pedro Sanchez în Spania și să ceară demisia imediată a acestuia“, a spus Terheș la tribun PArlamentului European.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel