Un epidemiolog român, avertizează: În decembrie, am putea avea 8.000 de cazuri zilnice de COVID-19

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
emilian_popovici
emilian_popovici

România ar putea înregistra în luna decembrie 8,000 de infectări cu coronavirus într-o singură zi, avertizează celebrul epidemiolog Emilian Popovici. El spune că am putea preveni această creștere dacă am respecta măsurile anticoronavirus.

 

"Dacă noi ne-am menține la 1,1 număr bazal de reproducere, am menționat că din 14 septembrie ne aflăm la acest 1,1. Dacă se menține așa până la început de decembrie, creșterea poate fi de până la câteva mii de cazuri peste cele pe care le avem acum. Că vor fi 7.000, că vor 8.000, nu în plus, cu totul 7.000 sau 8.000 de cazuri, asta este iarăși mai greu de spus pentru că totul depinde de măsuri și de felul în care se respectă", a explicat la Antena 3, Emilian Popovici.

Acesta a mai explicat că trebuie să avem în vedere și faptul că urmează să se activeze virusurile gripale. "Sigur că este posibil ca circulația acestora să fie redusă, datorită faptului că oamenii aplică aceste măsuri de protecție cu mască și cu toate celelalte. Dar, oricum, trebuie avut în vedere și acest aspect, chiar la o circulația mai redusă, și să nu uităm problema vaccinării antigripale!", a mai spus epidemiologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel