Tătaru, despre cazurile COVID: Sperăm să menținem creșterea pe 2.000, cu scădere spre 1.500

Nicoleta Baciu / 1 oct 2020, 18:55 Salveaza PDF Comentarii
ministrul_nelu_tataru
ministrul_nelu_tataru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat, joi, că speră ca creșterea cazurilor noi de COVID-19 să se mențină la 2.000 și, dacă sunt respectate măsurile de protecție, să scadă la 1.500 în perioada următoare. Ministrul a mai spus că mai sunt locuri în spitalele din București pentru pacienții COVID-19 și că doar 176 de bolnavi sunt intubați la Terapie Intensivă.

„Suntem în a doua fază a valului unu, într-o perioadă de creștere. Sperăm să menținem creșterea pe 2.000, cu scădere spre 1.500 în perioada următoare, dar pentru acest lucru trebuie să respectăm niște reguli. Ar trebui să avem respect și pentru personalul medical, care face un efort uriaș de 7 luni”, a afirmat ministrul Tătaru, la Digi24.

Nelu Tătaru a subliniat că restricții pot fi impuse la nivelul autorităților locale, în funcție de evoluția din fiecare localitate. "Terapie Intensivă - avem peste 550 de cazuri, dar în acest moment avem doar 176 de pacienţi intubaţi, care necesită respiraţia invazivă ventilată. Ceilalţi sunt în diverse grade de insuficienţă respiratorie, trecând oarecum pe o terapie intermediară, la fel, medicul curant decizând dacă el mai rămâne pe paturile care beneficiază de acel ventilator mecanic sau sunt trecuţi pe terapie intermediară cu o sursă suplimentară de oxigen", a susţinut Tătaru.

 

Paturi, disponibile în spitalele din Bucureşti

 

El a spus că sunt paturi disponibile în spitalele din Bucureşti. "Nu este capacitate maximă. Vorbim de Bucureşti. În toate spitalele sunt locuri. După cum ştiţi, gestionarea numărului de locuri şi a pacienţilor revine medicului curant", a spus Tătaru.

Prezenţa copiilor la şcoală şi ziua votului pentru alegerile locale au fost "cele mai reglementate şi respectate", porivit oficialului din Guvern. "O parte dintre ele, fiindcă copiii, adolescenţii nu prezintă simptomatologie. Din evaluările noastre pe care le-am avut în ultima săptămână, avem în jur de 276 de copii care sunt între 0-1-9 ani şi 495 de copii care sunt între 10-19 ani. (...) Trebuie să gândim că, atât procesul electoral, în sine ziua votului, precum şi ziua în care copilul este prezent la şcoală sunt cele mai reglementate în acest moment şi cele mai respectate", a afirmat Nelu Tătaru.

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy