Un elicopter s-a prăbuşit. Nu există supraviețuitori: „Întreaga cabină a luat foc”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un elicopter din epoca războiului din Vietnam s-a prăbuşit pe un drum rural din Virginia de Vest, iar toate cele şase persoane aflate la bord au murit, în timpul unei reuniuni anuale a pasionaţilor de elicoptere.

Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA a declarat că este vorba despre un elicopter Bell UH-1B "Huey".

Toate cele şase persoane aflate la bord au murit, a declarat Ray Bryant, şeful de operaţiuni al autorităţii serviciului de ambulanţă de urgenţă din Logan County. Elicopterul s-a prăbuşit pe vreme senină pe un drum din apropierea aeroportului local, a precizat acesta, relatează AP.

„Întreaga cabină a luat foc”, a declarat Bryant într-un interviu telefonic joi.

„A fost recunoscut de primii respondenţi ca fiind un elicopter din această zonă, deoarece îl vedem des”, a spus el.

 

Accidentul a avut loc în timpul unei reuniuni anuale pentru pasionaţii de elicoptere

 

Accidentul a avut loc în timpul unei reuniuni anuale pentru pasionaţii de elicoptere la MARPAT Aviation din Logan.

În timpul evenimentului, vizitatorii puteau să se înscrie pentru a pilota elicopterul istoric, descris de organizatori ca fiind unul dintre ultimele de acest tip care mai zboară.

Elicopterul a fost pilotat de Compania 114 de elicoptere de asalt, "Cavalerii cerului", în Vinh Long, Vietnam, în cea mai mare parte a anilor 1960, potrivit MARPAT. După ce Huey s-a întors în SUA în 1971, precizează site-ul, el a fost prezentat în filme precum "Die Hard", "The Rock" şi "Under Siege": Dark Territory".

 

Elicopter prăbușit în Italia

 

Cinci persoane au fost găsite decedate şi două sunt date dispărute după prăbuşirea unui elicopter în Italia, a relatat pe 11 iunie agenţia de presă Ansa, citată de Reuters.

Elicopterul decolase joi din localitatea Lucca, situată în regiunea Toscana, şi se îndrepta spre oraşul Treviso, din regiunea Veneto, aflată în nordul ţării.

Aparatul de zbor a dispărut de pe ecranele radar în timp ce survola o zonă deluroasă şi împădurită, în condiţii meteorologice dificile.

La bordul elicopterului se aflau şapte persoane, printre care patru oameni de afaceri turci care lucrau pentru compania Eczacibasi Consumer Products şi participaseră la o expoziţie. 

Elicopterul a dispărut în Apenini, la granița dintre Emilia Romagna și Toscana din Italia. Perchezițiile au fost activate în provinciile Modena și Lucca. Potrivit informațiilor, elicopterul a plecat dimineața cu șase persoane la bord, plus pilotul. Elicopterul dispărut este un Agusta Koala, un avion de transport de mici dimensiuni: decolase de pe platforma Capannori (Lucca) și se îndrepta spre Pavullo nel Frignano.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel