Un elev român a murit subit, în curtea școlii, în fața colegilor lui de clasă

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Un elev român a murit subit, în curtea școlii, în fața colegilor lui de clasă
Un elev român a murit subit, în curtea școlii, în fața colegilor lui de clasă

Un elev de la o școală specială din județul Botoșani a murit subit în curte, în fața colegilor lui de clasă, după ce pur și simplu a căzut din picioare.

Medicii sosiți în ajutor nu au mai putut să-l salveze.

Băiatul în vârstă de 20 de ani abia ieșise din izolare și era cunoscut cu afecțiuni cardiace. Medicii legiști spun că boala i-a dat și complicații pulmonare.

Pe 17 ianuarie, când a început semestrul al II-lea, elevii de la Școala Profesională Specială “Ion Pillat” din Dorohoi au revenit din vacanță la internat, iar conducerea i-a testat pe toți. Tânărul, care fusese vaccinat anti-Covid cu două doze, a fost depistat cu infecția SARS-CoV-2 și a fost trimis acasă, la părinți, în comuna Havârna, unde a stat în izolare până pe 25 ianuarie.

 

„Se afla în curte, cu mai mulți copii”

 

La întoarcere părea că se simte bine.

„Se afla în curte, cu mai mulți copii. În timp ce stăteau de vorbă, a prezentat o stare sincopală, o criză de pierdere a cunoștinței. A căzut. În cădere s-a lovit și la cap, a intrat în stop cardio-respirator. S-a solicitat ambulanță, pe 112”, spune Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, conform Știrile PRO TV.

Imediat, un echipaj de la SAJ Botoșani a ajuns la școală și a început resuscitarea tânărului, iar baiatul a fost dus la Spitalul din Dorohoi. Aici, medici au continuat manevrele de resuscitare, însă fără rezultat. Între timp, aici doctorii l-au retestat pe pacient și au văzut că el era tot pozitiv.

„El suferea de o malformație congenitală de cord, un defect septal și nu urma niciun fel de tratament. A fost retestat și testul a fost pozitiv. Din declarațiile asistentei de pe ambulanță reiese că nu a urmat tratament în izolare, că prezenta o formă ușoară de boală”, a adăugat Adăscăliței, conform sursei citate.

 

Pacientul acumulase lichid în plămâni

 

„O pierdere extraordinar de grea, decesul unui tânăr de 20 de ani, elev în clasa a 12-a, care era înregistat cu malformații congenitale cardiace și cu mai multe probleme asociate”, a precizat Ada Macovei, inspector general la ISJ Botoșani.

Medicii legiști au stabilit că, din cauza malformației cardiace de care suferea, pacientul acumulase lichid în plămâni, ceea ce a dus la insuficiență respiratorie gravă. Toate aceste probleme ar fi putut apărea, însă, și din cauza infecției cu coronavirus.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel