Un deputat publică imaginile GROAZEI de la Spitalul din Borșa | VIDEO

Liviu Ludovic / 21 aug 2019, 10:34 Salveaza PDF Comentarii

Deputatul USR Emanuel Ungureanu publică, pe pagina sa de Facebook, mai multe imagini care surprind ceea ce este, spune el, "un lagăr de concentrare pentru cei cu afecțiuni psihice din județul Cluj".

"IMAGINILE CARE TREBUIE SĂ NE CUTREMURE!

Borșa, lagăr de concentrare pentru bolnavii cu boli psihice din județul Cluj!

Condiții infernale de îngrijire pentru semenii noștri aflați în suferință. 60 de ani de nepăsare.

Imaginile filmate de mine ieri, nu pot descrie infernul în care trăiesc bolnavii îngrămădiți într-o clădire veche de 200 de ani și în trei pavilioane supraaglomerate mai vechi decât anul 1966.

Consiliul Județean Cluj nu este în stare să finalizeze de 5 ani un corp nou de clădire, prost proiectat oricum, care nu rezolvă decât maxim 78 de locuri de cazare. Nu este construită încă stația de epurare și pentru alt corp de clădire se face abia studiul de fezabilitate...

Pacienții din acest lagăr, fac baie în curte sau în niște băi care seamănă cu cele de la Auschwitz! Iarna, încăperile cu tavan ciuruit, care s-a prăbușit în capul bolnavilor de mai multe ori, sunt încălzite la sobele de teracotă, vechi.

Geamurile sunt praf și pulbere. Vă imaginați cum trece iarna pentru acești bolnavi?

Satul în care se află Spitalul Groazei se află la 36 de kilometri de Cluj, în localitatea Borșa, un sat uitat de lume care nu are sistem de canalizare.

Voi solicita în regim de urgență Consiliului Județean Cluj și Ministerului Sănătății, să-i mute pe cei 129 de bolnavi din clădirea-cocină, în condiții salubre, demne pentru ființa umană! Nimeni din cei responsabili nu trebuie să închidă un ochi, până situația acestor bolnavi nu este ameliorată semnificativ.

Ce se întâmplă la Borșa, este o rușine națională!", este mesajul deputatului USR.

Iată imaginile:

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy