Un depozit cu mobilă deținut de un austriac în Arad, distrus de un incendiu provocat

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un depozit cu mobilă deținut de un austriac în Arad, distrus de un incendiu provocat
Un depozit cu mobilă deținut de un austriac în Arad, distrus de un incendiu provocat

Un depozit cu mobilă deţinut de un austriac în municipiul Arad a ars complet, în noaptea de joi spre vineri, incendiul fiind provocat de persoane deocamdată necunoscute, poliţiştii derulând o anchetă în acest caz. Magazia se afla în cartierul Aurel Vlaicu, într-o zonă cu blocuri şi case, iar în jurul orei 01,00 a fost cuprinsă de flăcări.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, George Pleşca, a declarat că s-a intervenit cu două autospeciale de stingere, o autospecială descarcerare şi un echipaj SMURD pentru protecţia personalului propriu. Depozitul, cu o suprafaţă de aproximativ 300 metri pătraţi, ardea generalizat când au ajuns pompierii.

"Dezvoltarea rapidă şi violentă a incendiului a fost cauzată de prezenţa din abundenţă a materialelor combustibile din magazie, precum canapele, material plastic, lemnos sau carton. În momentul sosirii la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent la interior, exterior şi propagat la acoperiş, cu posibilitatea de extindere la construcţiile învecinate. Incendiul a fost stins după trei ore, fără a se propaga la alte construcţii", a declarat Pleşca. Pompierii au constatat că incendiul a fost provocat, astfel că au notat cauza ca fiind "acţiunea unor persoane iresponsabile".

Conform ISU, cineva a dat foc unei pubele din plastic care se afla în faţa depozitului, unde se mai aflau şi deşeuri pregătite de proprietarul austriac pentru a fi ridicate vineri dimineaţă de operatorul de salubritate. Aceste deşeuri s-au aprins şi s-au extins la depozit. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Claudia Iuga, a declarat că se fac cercetări pentru distrugere. Conform acesteia, flăcările au cuprins şi un autoturism parcat lângă depozitul cu mobilă. Prejudiciul urmează să fie stabilit. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel