Un copilaș de doar un anișor și-a împușcat mortal tatăl. Minorul se juca cu o armă încărcată, găsită în casă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un copilaș de doar un anișor și-a împușcat mortal tatăl. Minorul se juca cu o armă încărcată, găsită în casă
Un copilaș de doar un anișor și-a împușcat mortal tatăl. Minorul se juca cu o armă încărcată, găsită în casă

Un bărbat a murit după ce a fost împușcat, mortal, de către bebelușul său de un anișor. Băiețelul a găsit în casă o armă încărcată și, jucându-se, a ridicat-o și a apăsat pe trăgaci, spune poliția.

Tragedia s-a produs în statul american Georgia. Dustin Walters, 25 de ani, a fost transportat de urgență la spital pe data de 5 decembrie, după ce a fost găsit cu o rană împușcată. Vecinii alertaseră poliția după ce au auzit o împușcătură din casa lui din Savannah.

A fost dus la Memorial Medical Center, dar a murit din cauza rănilor grave. Într-un comunicat de presă, Poliția din Savannah a anunțat că bărbatul „a fost împușcat accidental de un copil sub 2 ani”.

În comunicat poliția nu a confirmat relația lui Walters cu copilul, însă bărbatul avea un fiu de un an împreună cu soția sa. „Ca părinte, nu îmi pot imagina prin ce trece această familie sau prin ce va continua să treacă în următorii ani. Vrem să ne asigurăm că părinții sunt conștienți că, deși sunt rare, aceste incidente se pot întâmpla și rezultatele sunt din cele mai tragice”, a declarat  șeful poliției, Roy Minter, pentru presa locală.

 

Anchetatorii nu au dezvăluit tipul de armă care a fost folosit

 

Detaliile investigației legate de incident nu au fost făcute publice până pe 14 decembrie, când anchetatorii au spus că un copil a fost cel care a tras cu arma. Anchetatorii nu au dezvăluit tipul de armă care a fost folosit, dar au confirmat că membrii familiei victimei erau în casă în momentul incidentului, relatează Digi24.ro

De asemenea, poliția nu a precizat facă vreun membru al familiei se confruntă cu acuzații penale în urma incidentului. Dustin Walters a lucrat pentru un dezvoltator imobiliar. A fost înmormântat pe 10 decembrie în Rincon, Georgia, orașul său natal.

O tragedie asemănătoare a avut loc, zilele trecute, în România, unde un copil a fost împușcat din greșeală de un polițist. S-a întâmplat într-o comună din Tulcea 

 

Copil, împușcat în timpul unei misiuni desfășurate de polițiști într-o comună din Tulcea

 

Un incident mai puțin obișnuit s-a produs într-o comună din județul Tulcea. Un minor a fost împușcat din greșeală de un polițist în timpul misiunii de oprire a unui șofer.  ”Un agent de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, Serviciul Rutier, a sesizat prin apel 112 un incident produs pe raza localității Turcoaia, județul Tulcea. În fapt, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene Tulcea, în timp ce își desfășurau activitățile de serviciu pe raza localității Turcoaia, județul Tulcea, ar fi oprit în trafic un conducător auto, care nu deținea permis de conducere. Acesta a fugit de la locul opririi în trafic.

Aflați în urmărirea conducătorului auto, unul dintre polițiști a efectuat focuri de avertisment în plan vertical și ulterior asupra persoanei în cauză, provocându-i leziuni la nivelul gleznei unui membru inferior. De asemenea,  în urma focurilor de armă, unul dintre gloanțe ar fi ricoșat, lovind un minor de 13 ani, care se afla pe o stradă lăturalnică”, se arată într-un comunicat de presă. 

A fost solicitat sprijinul echipajelor de ambulanță pentru acordarea de îngrijiri medicale celor două persoane în cauză.  Din cercetări, a reieșit ca bărbatul urmărit a mai fost cercetat pentru conducere fără permis, de asemenea, astăzi, la momentul opririi în trafic, fiind sub influența băuturilor alcoolice cu o concentrație de 0,37 mg/litru alcool pur în aerul expirat.  În continuare, polițiștii efectuează cercetări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel