Un copil din Spania șochează lumea întreaga. A ajuns la spital din cauza unui joc

StiriDiaspora Team |
Data publicării:
Un copil român a amenințat că se sinucide după ce nu a mai avut acces la un joc online
Un copil român a amenințat că se sinucide după ce nu a mai avut acces la un joc online

Un adolescent din Spania a șocat întreaga lume. A ajuns să fie dependent de jocul video Fortnite. Părinții sunt panicați și l-au dus de urgență la spital.

Spania a înregistrat un caz unic în lume. Un adolescent de 15 ani s-a jucat atât de mult Fornite, încât a ajuns să fie dependent, relatază EFE.

Părinții s-au alertat, abia după ce copilul lor s-a autoizolat și nu mai avea nicio altă activitate socială. Potrivit sursei citate, au fost zile în care minorul „uita” să mânânce sau să bea apă.

Medicii din Castellon au făcut public acest caz, pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la dependența copiilor de jocurilor video. Pandemia a influențat viața socială a tuturor, iar izolarea i-a afectat cel mai mult pe adolescenți, spun aceștia. La acest moment, copilul dă semne de recuperare. Se lucrează mult cu el la nivel psihologic, se reiau activitățile de socializare, notează sursa citată.

Caz unic în Spania. Dependența de un jocul Fortnite l-a băgat în spital 

Psihologii spun că este primul caz cunoscut, însă, în situația adolescentului din Spania pot fi mulți. Pandemia de Covid i-a făcut pe tineri să fie din ce în ce mai dependenți de rețelele de socializare sau de jocurile video.

Potrivit unui studiu realizat de Kaspersky, copiii din lumea întreagă au petrecut cel mai mult timp pe Youtube, Tiktok și WhatsApp.

 Cele mai populare jocuri au fost Minecraft, Brawl și  Start Roblox, se arată în studiul celor de la Kaspersky,, potrivit Agerpres.

Sociologii și psihologii spun că părinții ar trebui să încurajeze copiii să facă sport chiar și în spații închise, pentru a evita dependența față de jocurile video.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel