Un caz cu noua variantă britanică a tulpinii SARS-CoV-2, identificat la Suceava. Românul a călătorit recent în UK

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Varianta de coronavirus depistată iniţial în Marea Britanie, B.1.1.7, şi caracterizată printr-o transmisibilitate crescută a fost identificată și la Suceava.

Mai exact, este vorba despre Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava.

În ceea ce privește pacientul, acesta a călătorit recent în Marea Britanie.

„Varianta de coronavirus depistată inițial în Marea Britanie, B.1.1.7, și caracterizată printr-o transmisibilitate crescută a fost identificată la Suceava în urma secvențierilor efectuate la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Proba biologică a fost recoltată la Spitalul județean de urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava de la un pacient cu un istoric recent în Marea Britanie” - se arată într-un comunicat al Universității.

Până acum, noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie a fost identificată la alți doi români, iar aceștia nu au călătorit în afara țării.

 

Andrei Baciu: „Noua tulpină este mai contagioasă și mai agresivă”

 

Recent, Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății și vicepreședinte al Comitetului Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare, a declarat pentru Știrile Pro TV că ceea ce știm despre această nouă tulpină este faptul că „este mai contagioasă și mai agresivă”.

De asemenea, el a precizat că, din fericire, noua tulpină poate fi oprită cu ajutorul vaccinurilor care se administrează deja populației.

Noua tulpină a virusului descoperită în Marea Britanie a ajuns în România pe 8 ianuarie. Tulpina nouă a fost identificată la Matei Balş, la o tânără care susţine că nu a călătorit în străinătate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel