Un câine a împiedicat aterizarea unui avion din cauză că nu a putut nimeni să-l prindă de pe pistă. „Mi-am spus o mică rugăciune”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un câine a împiedicat aterizarea unui avion din cauză că nu a putut nimeni să-l prindă de pe pistă. „Mi-am spus o mică rugăciune” / Foto: Unsplash
Un câine a împiedicat aterizarea unui avion din cauză că nu a putut nimeni să-l prindă de pe pistă. „Mi-am spus o mică rugăciune” / Foto: Unsplash

Un incident neobișnuit a avut loc în timpul unui zbor spre Insula Canare, când un avion Boeing 757 al companiei Jet2 a fost nevoit să anuleze aterizarea pe aeroportul din Lanzarote din cauza unui câine care se afla pe pistă. Evenimentul a stârnit curiozitatea și neliniștea pasagerilor, dar a fost gestionat cu succes de echipajul avionului și controlul traficului aerian.

Aeronava, care transporta aproximativ 300 de pasageri și decolase de pe aeroportul din Manchester la ora 18:15, se afla în ultima parte a zborului său de patru ore și jumătate spre Lanzarote când a avut loc incidentul neașteptat. În timp ce se pregătea pentru aterizare, avionul a accelerat brusc și a crescut altitudinea, ceea ce a provocat confuzie și întrebări din partea pasagerilor.

Într-o intervenție la megafon, echipajul a informat pasagerii că a fost detectat un animal pe pistă și că echipele de la sol erau mobilizate pentru a rezolva situația. Avionul a fost redirecționat și a continuat să zboare deasupra mării, în timp ce pasagerii au fost sfătuiți să rămână pe scaune și să aștepte indicațiile.

 

Avionul a amânat aterizarea timp de 40 de minute

 

Tensiunea și neliniștea au crescut în timpul celor aproximativ 40 de minute în care avionul s-a învârtit deasupra insulei. Pasagerii se temeau că aeronava ar putea rămâne fără combustibil, iar bebelușii plângeau din cauza presiunii aerului. Cu toate acestea, pilotul a făcut o alegere inspirată și a solicitat aprobarea de a ateriza pe pista din Lanzarote în cele din urmă.

Momentul a fost întâmpinat cu aplauze și bucurie de către pasageri, care au respirat ușurați când avionul a aterizat în siguranță. Chiar înainte de aterizare, avionul era pe punctul de a fi redirecționat către Aeroportul Gran Canaria, situat la aproximativ 142 de mile depărtare, dar controlul traficului aerian din Lanzarote a dat undă verde aterizării pe pista locală.

 

Un pasager a mărturisit că a fost o experiență înfricoșătoare

 

Unul dintre pasageri, Dylan John, în vârstă de 45 de ani, a descris cele 40 de minute ca fiind o eternitate și a mărturisit că a fost o experiență înfricoșătoare.

"Bebelușii plângeau din cauza presiunii aerului. Mi-am spus o mică rugăciune pentru mine, deoarece întotdeauna te temi de ce e mai rău atunci când aterizezi cu avionul. Din fericire, am ajuns la sol cu bine, dar a fost o experiență înfricoșătoare. Am auzit un pasager glumind dacă pilotul știa unde este aeroportul. Nu a fost deloc vina pilotului."

Cu toate acestea, el și ceilalți pasageri au recunoscut că pilotul a acționat în mod corespunzător într-o situație dificilă și au fost mulțumiți că au aterizat în siguranță.

Incidentul a stârnit întrebări cu privire la modul în care un câine a putut ajunge pe pistă și ce s-a întâmplat cu el în final. Cu toate acestea, principala prioritate a fost asigurarea siguranței pasagerilor, iar autoritățile vor investiga acum circumstanțele acestui eveniment neobișnuit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel