Un bărbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori împotriva Covidului

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un bărbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori împotriva Covidului
Un bărbat din Germania s-a vaccinat de 217 ori împotriva Covidului

Un bărbat german în vârstă de 62 de ani, rezident al orașului Magdeburg, a fost vaccinat de nu mai puțin de 217 ori împotriva COVID-19. 

Această situație neobișnuită a stârnit atenția oamenilor de știință, care au decis să investigheze mai profund această situație excepțională și să-și împărtășească descoperirile într-un articol publicat în revista științifică The Lancet Infectious Diseases.

Cercetătorii de la Universitatea din Erlangen-Nürnberg au contactat bărbatul după ce acesta a fost implicat într-o anchetă privind suspiciuni de fraudă, în urma căreia s-a descoperit că acesta s-a auto-vaccinat de nenumărate ori într-o perioadă de 29 de luni. Testele inițiale au confirmat că bărbatul nu fusese niciodată infectat cu virusul SARS-CoV-2 și, în plus, sistemul său imunitar era perfect funcțional.

 

Bărbatul nu a suferit efecte secundare semnificative după dozele de vaccin

 

Studiul a implicat examinarea unor mostre de salivă și sânge ale bărbatului, inclusiv eprubete congelate din ultimii ani. Rezultatele au indicat că bărbatul nu a suferit niciun efect secundar semnificativ legat de vaccinuri, iar nivelul de celule imunitare și anticorpi împotriva SARS-CoV-2 era considerabil mai ridicat decât în cazul persoanelor care au primit doar un număr obișnuit de vaccinări.

Investigația efectuată a confirmat că bărbatul a fost într-adevăr vaccinat de 217 ori într-un interval de nouă luni, o acțiune care, se pare, a avut un scop dubios. Potrivit relatărilor, acesta ar fi încercat să colecteze carduri de vaccinare semnate și ștampilate, pe care intenționa să le falsifice și să le revândă persoanelor care nu doreau să se vaccineze în timpul restricțiilor pandemice.

Este important de menționat că, deși sistemul imunitar al bărbatului părea să fie într-o stare excelentă, cercetătorii au subliniat că vaccinările excesive nu sunt recomandabile și pot provoca efecte secundare nedorite. Vaccinarea în exces nu sporește protecția, iar abordarea recomandată rămâne aceea de a urma protocoalele de vaccinare stabilite de autoritățile de sănătate.

Cercetătorii au subliniat că nu este un exemplu de urmat și că abordarea corectă rămâne aceea de a urma protocoalele de vaccinare stabilite de experți în domeniul medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel