Un bărbat s-a căsătorit cu logodnica sa pe patul de spital din Italia, după ce a suferit un stop cardiac. Însă a primit cadoul de nuntă perfect - o INIMĂ

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Un bărbat s-a căsătorit cu logodnica sa pe patul de spital din Italia, după ce a suferit un stop cardiac. Însă a primit cadoul de nuntă perfect - o INIMĂ / Foto: Unsplash
Un bărbat s-a căsătorit cu logodnica sa pe patul de spital din Italia, după ce a suferit un stop cardiac. Însă a primit cadoul de nuntă perfect - o INIMĂ / Foto: Unsplash

Un italian aflat pe moarte, a cărui ultimă dorință a fost să se căsătorească cu partenera sa, a primit ca ultim cadou de nuntă o inimă nouă.

Maurizio Calorio, în vârstă de 47 de ani, a fost conectat la un aparat de susținere a vieții aproape de moarte la spitalul Molinete din Torino, după ce a suferit un stop cardiac luna trecută.

În timp ce se afla în spital, a decis să se căsătorească cu partenera sa de lungă durată Silvia Duca, 42 de ani, cât încă mai poate.

Duca a declarat: "Nunta noastră era stabilită pentru luna septembrie și nu știam dacă vom ajunge în acea zi", conform Daily Mail.

 

Un italian aflat pe moarte, a avut ca ultimă dorință să se căsătorească cu partenera sa


Un funcționar al primăriei, îmbrăcat într-o eșarfă ceremonială, a oficiat ceremonia de la picioarele patului de spital, care era înconjurat de baloane și de un buchet făcut din capace de la tuburile de recoltare a sângelui.

Calorio fusese înscris pe lista de așteptare pentru transplant de inimă din cauza stării sale de sănătate care se deteriora, dar nu avusese noroc până acum, până la momentul nunții sale.

Apoi, la doar câteva ore după ce s-a căsătorit, a fost anunțat că o inimă donată a devenit disponibilă în Napoli. Poze AICI.

A fost organizat un zbor special care a transportat inima la spitalul din Torino, iar în acea noapte a fost supus unei intervenții chirurgicale de șapte ore.

 

„Fără transplant avea puține șanse să supraviețuiască”

 

Duca a declarat, potrivit The Times: "Miracolul s-a întâmplat în acea noapte. După căsătorie am primit un cadou minunat - o inimă nouă pentru Maurizio. Fără transplant avea puține șanse să supraviețuiască'.

Calorio rămâne în spital sub supraveghere, dar operația a fost un succes și medicii se așteaptă la o recuperare completă. 

Cuplul este împreună de șase ani și au împreună o fetiță de trei luni. Ei plănuiau să se căsătorească mai devreme, dar au decis să amâne din cauza pandemiei de Covid.

Duca a declarat: "Eram într-un întuneric total, așa că acest cadou ne-a umplut de bucurie. Acum ne propunem să îmbătrânim împreună și să ne creștem fiica. Mulțumită generozității cuiva, Maurizio are o nouă viață'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel