Un bărbat a luat ostatici 12 oameni într-o bancă din Georgia şi cere o sumă mare de bani pentru a-i elibera (video)

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un bărbat înarmat a luat marţi ostatici 12 oameni într-o bancă din centrul Georgiei, cerând să primească o importantă sumă de bani, au anunţat autorităţile acestei ţări din Caucaz, informează AFP. 

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne georgian, suspectul s-a baricadat într-o agenţie a Băncii Georgiei din Kutaisi, oraş de circa 150.000 de locuitori.

'Pentru moment, există 12 ostatici în clădire', a anunţat ministerul într-un comunicat. Poliţia a fost desfăşurată la faţa locului şi a fost declanşată o anchetă pentru 'act terorist, luare de ostatici şi port de armă', potrivit aceleiaşi surse.

Un bărbat a luat ostatici 12 oameni într-o bancă şi cere o sumă mare de bani 

 

Televiziunea independentă Mtavari TV a difuzat o înregistrare video făcută de unul dintre ostatici cu telefonul său, în care par să se vadă două încărcături explozive la uşa de la intrare.

Bărbatul care ţine oameni ostatici 'a declarat că acestea sunt bombe ce vor exploda dacă uşa va fi deschisă', a precizat această persoană. Într-o altă înregistrare video, se poate vedea un bărbat înarmat, în ţinută militară şi cu mască, în interiorul băncii.

O voce de femeie spune: 'El cere două milioane de dolari în următoarele trei ore. Are o grenadă şi aici sunt bombe ce vor exploda'.

În octombrie 2020, un bărbat înarmat a luat ostatici 43 de persoane într-o agenţie a Băncii Georgiei din oraşul Zugdidi, în vestul ţării. El a eliberat toţi ostaticii, plecând cu o sumă necunoscută de bani, fără a mai fi găsit vreodată, potrivit Agerpres.

Vezi și:

Scene desprinse parcă dintr-un film, în Italia. Un român și-a luat ostatici fosta soție și fiul cel mic

 

Relația lor s-a încheiat, urmau să divorțeze, dar el nu putea accepta sfârșitul relației. Așa că mai întâi a stropit mașina fostei soții cu benzină, iar apoi, după trei zile, a ajuns la ea în fața casei. În acest moment, bărbatul - un român în vârstă de 40 de ani - a urcat mai întâi pe balconul casei și apoi și-a ținut ostatici soția și copilul sub amenințarea unui cuțit. 

Momentele de teroare pură trăite de o femeie și de fiul ei, s-au încheiat datorită intervenției carabinierilor de la Stația Cerveteri.

Polițiștii italieni l-au arestat pe soțul unei românce, respectiv tatăl copilului, deja cunoscut de poliție pentru infracțiuni anterioare, pentru rele tratamente împotriva membrilor familiei sau concubinilor, răpire, primire de bunuri furate și deținere ilegală de arme de foc. 

Femeie și copil, ținuți ostatici de fostul soț

 

Faptele au avut loc miercurea trecută, pe seară. Alarma a fost dată de cererea disperată de ajutor sosită la 112 din partea victimei, o româncă de 43 de ani. Aceasta a relatat că bărbatul de care divorțase cu doar trei zile înainte, i-a stropit complet mașina cu benzină și a pătruns din nou în casa ei, după ce a sunat la interfon cu mare insistență.

Femeia abia a avut timp să facă un prim apel la 112 când bărbatul a reușit să se urce pe balconul casei de la etajul 1 al apartamentului. Acesta avea în posesia sa un cuțit de bucătărie și a început să o amenințe, obligând-o să se așeze pe canapea cu copilul lor.

Bărbatul amenința familia chiar și în momentul sosirii poliției

 

Carabinierii au ajuns la fața locului imediat, dar criminalul le-a impus mamei și fiului - ținuți constant sub amenințarea cuțitului - să nu facă zgomote, ca și cum ar fi simulat că în acel moment casa era goală.

Citește mai multe în continuare AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel