Un avion cargo rusesc Il-76 s-a prăbușit în drum spre Ucraina "după ce a luat foc în aer". Cel puțin patru membri ai echipajului au decedat - VIDEO

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Un avion cargo rusesc Il-76 s-a prăbușit în drum spre Ucraina "după ce a luat foc în aer". Cel puțin patru membri ai echipajului au decedat / Foto: Unsplash
Un avion cargo rusesc Il-76 s-a prăbușit în drum spre Ucraina "după ce a luat foc în aer". Cel puțin patru membri ai echipajului au decedat / Foto: Unsplash

Un avion cargo rusesc Il-76 s-a prăbușit în drum spre Ucraina "după ce a luat foc în aer", ucigând cel puțin patru membri ai echipajului. Aceștia se îndreptau să aprovizioneze soldații pentru războiul lui Putin.

Ilyushin-76 a încercat o aterizare de urgență în Ryazan, la scurt timp după ce a realimentat în oraș. O înregistrare video dramatică arată cum un avion de transport militar rusesc în flăcări încearcă să aterizeze de urgență.

Acesta se îndrepta spre spatele unor blocuri rezidențiale, însă avionul a explodat în flăcări și fum, ucigând cel puțin patru dintre cei nouă membri ai echipajului, conform Daily Mail.

 

Patru militari ruși au murit în urma exploziei avionului

 

Ceilalți membrii ai echipajului au fost duși în stare "gravă" la spital.

Se aud voci care filmează avionul prăbușit spunând: "Totul este în flăcări, priviți".

Și: "Zboară spre noi... E atât de înfricoșător, zboară spre noi... O să lovească casele, uite.... Asta este (avionul se lovește de pământ).”

Avionul se afla pe ruta Orenburg-Belgorod, în apropiere de zona de război, când s-a prăbușit.

Rapoartele spun că a suferit o defecțiune a motorului în urma opririi pentru realimentare, dar o anchetă completă este în curs de desfășurare.

Belgorod este capitala unei regiuni rusești cu același nume care se învecinează cu Ucraina.

Cele trei persoane care au murit la locul prăbușirii se numesc Vladimir Petrushin, Nikolai Gorbunov și Dmitri Andreev. Încă un membru al echipajului a murit la spital.

 

 

Avioanele Ilyushin sunt folosite pentru a transporta echipamente militare

 

Astfel de avioane Ilyushin au fost folosite în ultimele luni pentru a transporta echipamente militare în zona de război. Ryazan se află la 125 de mile sud-est de Moscova și nu este aproape de zona de război.

Orașul este o bază cheie pentru parașutiștii ruși, care au suferit pierderi semnificative în războiul din Ucraina.

Terenul de la locul prăbușirii se afla în apropierea unor magazine și clădiri rezidențiale, dar se înțelege că nu au existat victime la sol.

Cauza prăbușirii era în curs de investigare în prima parte a zilei de astăzi.

Acesta survine în contextul în care forțele ucrainene se vor retrage din Severodonetsk în fața unei ofensive rusești brutale care reduce orașul câmp de luptă la ruine, a declarat astăzi un oficial ucrainean de rang înalt.

 

Uniunea Europeană i-a acordat fostei republici sovietice statutul de candidat

 

Vestea a venit la scurt timp după ce Uniunea Europeană a făcut o demonstrație puternică de sprijin pentru Ucraina, acordând fostei republici sovietice statutul de candidat, deși mai există încă un drum lung până la aderare.

Capturarea Severodonetsk, în regiunea Donbas, a devenit un obiectiv-cheie al rușilor, care își concentrează ofensiva în estul Ucrainei, după ce au fost respinși de Kiev în urma invaziei lor din februarie.

Centrul industrial de importanță strategică a fost scena unor săptămâni de lupte de stradă, în timp ce ucrainenii, depășiți în armament, au opus o apărare acerbă.

Dar Sergiy Gaiday - guvernatorul din Lugansk, care include orașul - a declarat că armata ucraineană va trebui să se retragă.

'Au primit un ordin în acest sens', a declarat el pe Telegram.

'A rămâne pe poziții care au fost bombardate neîncetat timp de luni de zile nu are sens'.

Orașul a fost 'aproape transformat în dărâmături' de bombardamentele continue, a adăugat el.

'Toată infrastructura critică a fost distrusă. Nouăzeci la sută din oraș este avariat, 80 la sută (din) case vor trebui demolate', a spus el.

Ucrainenii au fost deja împinși înapoi din mare parte din oraș, lăsându-le sub control doar zonele industriale.

Capturarea Severodonetsk și a orașului geamăn Lysychansk le-ar da rușilor controlul asupra Luganskului și le-ar permite să avanseze mai departe în Donbasul mai larg.

 

Gaiday a declarat că rușii avansează acum spre Lysychansk

 

Gaiday a declarat că rușii avansează acum spre Lysychansk, care s-a confruntat cu un bombardament rusesc din ce în ce mai intens.

Jurnaliștii AFP care ieșeau joi din oraș au fost nevoiți de două ori să sară din mașini și să se întindă pe jos, în timp ce forțele rusești bombardau principalul drum de aprovizionare al orașului.

Aceștia au văzut fum întunecat ridicându-se deasupra drumului din față, au auzit focuri de artilerie și au văzut sclipiri de lumină, în timp ce drumul era presărat cu copaci doborâți de bombardamente.

Situația pentru cei rămași în oraș era din ce în ce mai sumbră.

Liliya Nesterenko a spus că în casa ei nu mai exista gaz, apă sau electricitate, iar ea și mama ei găteau la un foc de tabără. Ea mergea cu bicicleta pe stradă și ieșise să hrănească animalele de companie ale unui prieten.

Dar femeia de 39 de ani era optimistă în ceea ce privește apărarea orașului: "Cred în armata noastră ucraineană, ar trebui să (poată) să facă față. S-au pregătit deja'.

Un reprezentant al separatiștilor pro-ruși din Ucraina a declarat anterior pentru AFP că rezistența forțelor ucrainene care încearcă să apere Lysychansk și Severodonetsk este 'inutilă și zadarnică'.

'În ritmul în care merg soldații noștri, foarte curând întregul teritoriu al Republicii Populare Lugansk va fi eliberat', a declarat Andrei Marochko, un purtător de cuvânt al armatei din Lugansk, susținută de Moscova.

 

Statele Unite au anunțat că trimit încă 450 de milioane de dolari în armament proaspăt

 

În timp ce Ucraina pledează pentru accelerarea livrărilor de arme, Statele Unite au anunțat că trimit încă 450 de milioane de dolari în armament proaspăt, inclusiv sisteme de rachete Himars.

Sistemele pot lansa simultan mai multe rachete de precizie la o distanță extinsă.

La summitul de joi de la Bruxelles, liderii UE au acordat Ucrainei, precum și Republicii Moldova, statutul de țară candidată.

Președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, a salutat vestea ca fiind "un moment unic și istoric", adăugând: "Viitorul Ucrainei este în cadrul UE".

Președintele Vladimir Putin a declarat că Ucraina face parte din sfera Moscovei și a insistat că acționează din cauza încercărilor de a aduce țara în NATO, alianța occidentală care vine cu garanții de securitate.

Puterile europene, înainte de invazie, se distanțaseră de sprijinul SUA pentru aspirațiile Ucrainei în cadrul NATO, iar aderarea la UE este la cel puțin câțiva ani distanță.

Oficialii occidentali au acuzat, de asemenea, Rusia că își înarmează exporturile cheie de gaze, precum și de cereale din Ucraina, contribuind la inflația globală și la creșterea foametei în lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel