Un autobuz, în drum spre Polonia, a luat foc, după ce s-a ciocnit cu un camion în Ucraina: 27 de pasageri au murit

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un accident rutier grav s-a produs, marți seara, în vestul Ucrainei. Potrivit ultimelor date prezentate de autorități, 27 de pasageri au murit, iar alți 12 au fost răniți, în urma coliziunii dintre un autobuz cu pasageri, un microbuz şi un camion cisternă.

Accidentul rutier a avut loc pe autostrada care leagă Kievul de orașul Ciop, în regiunea Rivne. Autobuzul în care se aflau 34 de pasageri și un șofer urma să ajungă în Polonia.

Toți pasagerii decedați aveau vârste cuprinse între 17 și 69 de ani. Cel mai mic urma să împlinească 18 ani pe 12 mai.

De asemenea, au decedat și șoferii microbuzului și autobuzului. Șoferul camionului a fost rănit. Dintre cei 38 de pasageri ai autobuzului doar 12 persoane au supraviețuit și se află la spital, unde primesc îngrijri medicale, a anunțat poliția miercuri dimineață, scrie UNIAN.

"Este cea mai mare tragedie de pe șoselele Ucrainei din ultimul deceniu", a declarat un consilier al Ministerului de Interne de la Kiev. Pasagerii decedați proveneau din regiunile Jytomyr, Kiev, Cernihiv, Harkiv și Hmelnytsky.

Anchetatorii Departamentului de Investigații au demarat o anchetă preliminară în temeiul părții 3 a articolului 286 din Codul penal al Ucrainei privind încălcarea regulilor de siguranță a traficului, care a dus la moartea mai multor persoane. 

Un alt accident rutier s-a produs, marți, în județul Békés, la marginea orașului Szarvas.

 

Dubă condusă de un român, implicată într-un accident grav în Ungaria: 18 pasageri răniți

 

O dubă, condusă de un șofer român, a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate. Toți cei 18 pasageri au fost răniți în accident. 

Potrivit autorităților ungare, în duba respectivă se aflau optsprezece pakistanezi, iar vehiculul cu numere de înmatriculare spaniole era condus de un român. Accidentul s-a produs după ce polițiștii au vrut să oprească duba suspectă. Șoferul nu a oprit, dar și-a continuat călătoria și a lovit stâlpul de electricitate.

Potrivit polițiștilor, pasagerii nu au putut face o dovadă credibilă a identității lor și că se aflau legal în Ungaria. Prin urmare, după ce au primit îngrijirile medicale necesare, toți migranții au fost conduși la secția de poliție, relatează hirtv.hu.

Străinii sunt urmăriți penal, iar șoferul român este suspectat de trafic de persoane. Această infracțiune se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani, într-un caz calificat de până la cinci la cincisprezece ani. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel