Un apartament a explodat când doi copii români au intrat pe ușă: „Ardea geaca pe ea!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
foto ILUSTRATIV
foto ILUSTRATIV

Incident grav în Sibiu. Doi copii au ajuns la spital cu arsuri pe mâini şi pe faţă, după ce apartamentul în care locuiau a explodat când au intrat pe uşă. În casă se acumulaseră gaze, iar când cei mici au aprins lumina, s-a produs o deflagraţie. Un vecin a intrat printre ruine și i-a scos pe copii de sub dărâmături.

Vecinii spun că au auzit o bubuitură puternică după care au observat flăcări ieşind din apartamentul de la etajul al doilea.

"A fost o explozie de la o butelie. Doi copii venind de la şcoală au vrut să deschidă uşa şi în acel moment s-a produs o explozie", spune un vecin, potrivit Observator.

Cei doi minori de 13 şi 14 ani au suferit arsuri de gradul 1 si 2 pe mâini şi pe faţă. Amandoi au fost transportaţi la spitalul de Pediatrie, din Sibiu, în stare stabilă.

„O fată îi ardea geaca pe ea, am dezbrăcat-o. Am sunat la pompieri, au venit pompierii şi multe salvări", a mărturisit o vecină.

„A luat-o salvarea şi a dus-o la spital pentru că s-a ars, şi faţa şi tot, şi păr. Nu ştim ce stare are, deci este destul de grav. Au ieşit toţi din bloc. Eu venisem de la lucru şi m-am speriat. În momentul ăla m-a sunat copilul şi mi-a spus că a fost o explozie la noi în bloc", a spus o altă vecină.

 

Zeci de oameni s-au evacuat

 

Până la sosirea echipajelor de interventie aproximativ 30 de locatari s-au autoevacuat.

O femeie a suferit un atac de panică, iar un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a intoxicat cu fum.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de determinare de către pompierii militari cât şi reprezentanţii E-on şi Electrica", a declarat Alina Voina, purtător de cuvânt ISU Sibiu.

Şi pagubele materiale sunt uriaşe. Apartamentul a fost mistuit de flăcările izbucnite după explozie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel