PROTESTE în fața Justiției din Dominicană, la un an de la moartea ROMÂNCEI Andreea Celea, ucisă de iubitul VIOLENT

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În urmă cu un an, tânăra româncă Andreea Celea, își găsea sfârșitul în faţa hotelului Bella Villa din National District, un cartier din Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane. Presa din Dominicană relatează despre evenimentele petrecut la un an de la această tragedie.

A trecut un an de la moartea tinerei Andreea Celea, românca moartă în Republica Dominicană, după ce a căzut de la etajul patru al unui hotel din Santo Domingo. Andreea a fost înmormântată tot în Republica Dominicană, în locul care îi devenise casă de mai bine de 16 ani.

Presa dominicană comemorează tragicul eveniment, amintindu-și de românca al cărei destin a fost curmat mult prea devreme. Autoritățile l-au reținut și arestat ulterior pe Gabriel Villanueva, suspectat de moartea tinerei de 21 de ani, cu care acesta avusese o relație. Ultimele imagini cu ea în viaţă, chiar din ziua morţii, o arată în compania iubitului ei.

Andreea Celea era din Constanţa şi trăia în acea ţară de când avea 5 ani. Iubitul ei, dominicanul Gabriel Villanueva, este principalul suspect în decesul ei. Tânăra avea o relaţie cu un dominican, Gabriel Villaneuva, zis Punky (în traducere liberă „Bătăuşul“), relaţie în care era puternic abuzată - după cum spune familia ei. Presa din Republica Dominicană relata, în 2018, că Andreea a depus o plângere pentru violenţă împotriva lui Villanueva cu doar câteva zile înainte să-și găsească sfârșitul.


Potrivit elnuevodiario.com.do, ieri, zeci de oameni au organizat o manifestație în apropierea Parchetului General din Santo Domingo, cu ocazia comemorării morții Andreei Celea. În timpul manifestației, Cezara Voicila, sora defunctei a declarat, cu privire la procesul intentat împotriva lui Villanueva, că „până acum s-au tot dat amânări, iar în ultima ședință apărarea (n.r. avocații lui Gabriel Villanueva) a recuzat judecătorul“.

„Acum așteptăm ca instanța să examineze motivele contestației, deși ele nu există, apoi să revină asupra cazului și să înceapă în sfârșit judecata de fond. Am întâmpinat obstacole din partea apărării, așa că a fost imposibil de încheiat (cazul)”, a spus Voicilă.

În ziua de sâmbătă, 31 august/1 septembrie 2018, atunci când a murit, tânăra a fost găsită fără viaţă prăbuşită pe caldarâmul din faţa hotelului Bella Villa din National District, un cartier din Santo Domingo, capitala Republicii Dominicane.

La ora 12.40 a zilei de 1 septembrie, ea se cazase la acel hotel, împreună cu iubitul ei. Înregistrarea video de la recepţie arată că perechea primise cartela de acces în cameră, pe care Gabriel i-a smuls-o Andreei din mâini, apoi i-a arătat-o ameninţător. Ea îşi fereşte privirea de el şi fiecare pleacă în direcţii diferite, ea cu hainele şi bagajele în braţe.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel