Un an de la ATENTATUL din Londra. Andreea Cristea, omagiată alături de celelalte victime

Narcis Popa |
Data publicării:

La 22 martie 2018 se comemoreză un an de la atentatul care a avut loc în apropierea Parlamentului de la Londra, acolo unde a murit și românca Andreea Cristea. Primarul Londrei a decis să comemoreze evenimentul printr-o carte de condoleanțe digitale și prin proiectarea unor imagini care arată unitatea și solidaritatea britanicilor. 

Marea Britanie comemorează joi un an de la atacul comis pe 22 martie 2017 în apropierea Parlamentului de la Londra, primul dintr-o serie de atacuri jihadiste care s-au soldat cu 35 de morţi şi zeci de răniţi în decursul a şase luni pe teritoriul Regatului Unit, relatează AFP.

În acea zi, chiar în inima capitalei britanice, un bărbat aflat la volanul unei maşini a intrat în plin în mulţimea aflată pe Podul Westminster, înainte de a înjunghia mortal un ofiţer de poliţie în faţa Parlamentului.

Omagiu pentru cei decedați 

Pentru a aduce un omagiu victimelor, cuvântul cheie #LondonUnited va fi proiectat pe faţada Parlamentului şi primăria oraşului a pus la dispoziţie o "carte digitală" pentru strângerea mesajelor de solidaritate.

Parlamentarii britanici vor ţine un moment de reculegere la ora 09:33 GMT. Ora corespunde numărului 933, cel al ofiţerului de poliţie Keith Palmer, ucis în atac şi decorat postmortem cu Medalia George, oferită pentru o acţiune eroică.

"A fost un atac dezgustător şi lipsit de sens pe străzile capitalei noastre", a declarat miercuri premierul Theresa May.

"Dar ceea ce îmi amintesc mai mult este curajul excepţional al serviciilor noastre de poliţie şi de securitate, care şi-au riscat viaţa pentru a ne proteja", a adăugat ea.

Uciderea Andreei Cristea 

Andreea Cristea, în vârstă de 31 ani, a murit la 6 aprilie, într-un spital din capitala Marii Britanii, fiind deconectată de la aparate cu acordul familiei. Ea căzuse în Tamisa de pe Podul Westminster, făcând parte din grupul de pietoni loviţi de teroristul Khalid Masood.

Tânăra care urma să se căsătorească foarte curând a fost înmormântată la Constanța.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel