Un alpinist de pe Everest, coborât cu elicopterul după ce s-a simțit rău. Bărbatul, testat pozitiv cu COVID

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Cel puțin un alpinist de pe Muntele Everest a fost testat pozitiv pentru COVID-19, la doar câteva săptămâni după ce cel mai înalt vârf din lume s-a redeschis pentru alpiniști, după un an în care escaladările nu au fost permise, scrie BBC.

Cel puțin un alpinist de pe Muntele Everest a fost testat pozitiv pentru COVID-19, la doar câteva săptămâni după ce cel mai înalt vârf din lume s-a redeschis pentru alpiniști, după un an în care escaladările nu au fost permise, scrie BBC. Alpinistul norvegian Erlend Ness a fost izolat în spital opt nopți din cauza virusului. De asemenea, un șerpaș din grupul său a fost și el testat pozitiv.

Focarul este o lovitură pentru Nepal, care se bazează foarte mult pe veniturile generate de expedițiile de pe Everest. Norvegianul nu este sigur unde s-ar fi putut infecta cu virusul, însă crede că l-a luat în timp ce se afla într-una din casele de pe valea Khumbu. Ness a declarat pentru BBC că ar fi putut „face mai mult” pentru a se proteja. „Nu foarte mulți oameni au folosit măști în călătorie”, a spus acesta. Ness s-a simțit rău șase zile în munți înainte de a fi evacuat în 15 aprilie cu elicopterul.

Sute de alpiniști străini sunt așteptați să încerce ascensiunea în acest sezon de primăvară, care a început în aprilie, după escaladările au fost oprite din cauza pandemiei. În afară de veniturile din turism, Nepal câștigă 4 milioane de dolari anual prin emiterea permiselor de alpinism. Toți călătorii care intră în Nepal trebuie să prezinte un test Covid negativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel