Un aeroport unde erau staţionaţi soldaţi americani, vizat de două rachete (armata)

Andreea Cosma |
Data publicării:

Două rachete au vizat joi seară aeroportul din Bagdad, unde sunt staţionaţi soldaţi americani, a anunţat armata irakiană, acesta fiind al 39-lea atac de acest tip lansat din octombrie în Irak, unde Statele Unite şi Iranul îşi dispută influenţa, relatează AFP.

Cele două rachete de tip Katiuşa nu au provocat victime sau pagube, se arată într-un comunicat al armatei.

Ca şi cele anterioare, aceste atacuri nu au fost revendicate, chiar dacă Washingtonul face referiri la mişcări pro-Iran de luni întregi.

Tensiunile dintre Washington şi Teheran, inamici declaraţi care îşi dispută influenţa în Irak, au escaladat în ultimele luni şi asasinarea la începutul lunii ianuarie a generalului iranian Qassem Soleimani şi a locotenentului său irakian la Bagdad au provocat un conflict deschis.

De atunci, Irakul are un nou guvern, care este considerat mai pro-american, şi tirurile de rachete - care au ucis trei americani şi un britanic în ultimele luni - au înregistrat o acalmie, înainte de a fi reluate în iunie.

Premierul irakian Moustafa al-Kazimi urmează să efectueze în curând o vizită la Washington, care mai are câteva mii de soldaţi în Irak, în pofida unei decizii de retragere votate de Parlamentul irakian, dar niciodată aplicată de guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel