Un adolescent român le râde în nas autorităților din Austria: A comis jafuri și acte de violență știind că nu pățește nimic: „Odihnește-te în pace“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

De luni de zile, un băiat își bate joc de poliția din Austria Superioară. În trecutul recent, el a comis mai multe jafuri și chiar acte de violență - dar, întrucât este minor, nu se confruntă cu nicio consecință.

Împreună cu alți tineri, un băiat român de 13 ani a comis în ultimele luni mai multe jafuri și spargeri în Linz și în împrejurimi. Spre deosebire de majoritatea complicilor săi, însă, el nu a fost încă pedepsit pentru niciuna dintre faptele sale. El este major pentru pedeapsă - și continuă să folosească cu sârguință timpul până la împlinirea vârstei de 14 ani.

A lăsat un bilet cu "Odihnește-te în pace" sub poza mașinii distruse

 


Acum a fost prins jefuind din nou - complicele său (17 ani) este deja în arest. Cei doi ar fi furat o mașină sport BMW scumpă și apoi au făcut un accident.

Potrivit Krone, băiatul a scris "Odihnește-te în pace" sub o fotografie a mașinii dărâmate publicată pe rețelele de socializare. Bărbatul care a fost jefuit, un tânăr vopsitor de mașini, este furios de faptul că complicele său are vârsta necesară pentru a fi pedepsit: "Infractorul se laudă pe internet cu ceea ce a făcut, se pretinde cool. Iar biroul de asistență socială pentru tineret susține că încă nu este sigur că el a făcut-o. Ce înseamnă asta?".

Un alt băiat, însă, a ajuns acum la închisoare: în noiembrie anul trecut a jefuit un taximetrist împreună cu un prieten (13 ani) și un alt adolescent și a accidentat mașina. Acum a împlinit 14 ani - și a comis deja următoarea infracțiune împreună cu un prieten. Sistemul de justiție pare să-l fi așteptat pe român.

Un alt adolescent român a ajuns însă la închisoare

 

Adolescentul român care a comis două jafuri în Austria când avea 13 ani, a fost condamnat la închisoare pentru că a recidivat după împlinirea vârstei de 14 ani, informează publicația austriacă Exxpress.

Anul trecut, tânărul român alături de un complice de aceeași vârstă, amândoi dintr-un centru de îngrijire a minorilor, au jefuit doi taximetriști, le-au furat mașinile și au plecat la plimbare cu ele. După ce le-au avariat, au furat aparatele radio din autovehicule.

În ianuarie 2023, după ce a împlinit 14 ani și putea răspunde în fața legii pentru faptele sale, adolescentul român, împreună cu un complice de 35 de ani, au mers cu un alt bărbat la locuința acestuia, unde l-au atacat și apoi l-au jefuit.

Ajunși în fața instanței, cei doi au spus că au comis infracțiunile din plictiseală.

Cei doi au negat acuzațiile, însă magistrații nu i-au crezut și adolescentul român a fost condamnat la un an de detenție, dintre care patru luni cu executare.

 

----------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH  

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6  

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy  



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel