„Un adevărat dezastru”. Italia si Austria, sufocate de zăpezi. Viscolul paralizează, treptat, Europa: Mii de case n-au curent, drumuri și școli închise

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
„Un adevărat dezastru”. Italia si Austria, sufocate de zăpezi. Viscolul paralizează, treptat, Europa: Mii de case n-au curent, drumuri și școli, închise
„Un adevărat dezastru”. Italia si Austria, sufocate de zăpezi. Viscolul paralizează, treptat, Europa: Mii de case n-au curent, drumuri și școli, închise

Italia, Austria, Slovenia, Croația și Mallorca sunt sufocate de zăpezi. Ninsorile abundente provoacă perturbări.

Mallorca a fost lovită luni de cea mai mare ninsoare din ultimii cinci ani, cu 7 centimetri înregistrându-se în Fornalutx și o temperatură de -2,4 grade Celsius înregistrată în lanțul muntos Sierra de Tramuntana. Oficiul Meteorologic din Palma a anunțat luni că miercuri este așteptată ninsoare și mai abundentă, cu până la 10 centimetri în unele zone.

Într-un tweet al El Racó Balear de la Meteorologia (Colțul Balearelor de Meteorologie), s-a raportat că zăpada s-a instalat în Mallorca peste 500 de metri, iar în Ibiza la aproximativ 250 până la 300 de metri.

Vreme la extreme, în România: Fenomene cu totul neobișnuite. La poalele munților e primăvară, iar pe culmi s-a dezlănțuit urgia

 

Ninsorile masive au blocat jumătate din Italia

 

Mai multe regiuni din Italia se confruntă, de asemenea, cu alerte meteorologice extreme din cauza ninsorilor și a condițiilor de îngheț, cum ar fi în Le Marche și Emilia Romagna, unde a fost emisă o alertă portocalie din cauza vremii care reprezintă o amenințare pentru oameni și proprietăți.

2. -imagine fara descriere- (un-adevarat-dezastru--italia-si-austria--sufocate-de-zapezi--viscolul-paralizeaza--treptat--europa-mii-de-case-n-au-curent--drumuri-si-scoli--inchise--2.jpg)

La Rai, La Vita in Diretta, raportează că există alerte și în Abruzzo, Basilicata, Campania, Calabria, Molise, Puglia și Umbria și risc de avalanșă în Alpii Lombardiei și Dolomiții Veneto.

 

Ninsorile masive au blocat jumătate din Italia: şcolile sunt închise, oamenii nu mai au cum să ajungă la serviciu şi mulţi se tem să nu rămână prizonieri în case, fără mâncare şi alimente. „Un adevărat dezastru”, spun cetățenii.

3. -imagine fara descriere- (un-adevarat-dezastru--italia-si-austria--sufocate-de-zapezi--viscolul-paralizeaza--treptat--europa-mii-de-case-n-au-curent--drumuri-si-scoli--inchise--3.jpg)

În sud, unde iernile sunt de obicei blânde, cu temperaturi în jur de 10 grade, frigul şi viscolul fac prăpăd. În Sicilia, rafalele de vânt ajung la până 120 de kilometri pe oră. Iar Sardinia, insula cu plaje de vis, a devenit Paradisul alb sub un strat de zăpadă de 30 de centimetri.

O masă de aer rece se îndreaptă spre Italia. Din 17 ianuarie, iarna ar putea sosi definitiv

 

Austria se luptă cu troienile

 

Austriecii se luptă şi ei cu troienele. Ninsorile abundente continuă în Carintia și Stiria. Aproximativ 5.000 de gospodării din Carintia de Jos și Centrală au rămas fără electricitate astăzi. Aproximativ 2.000 de gospodării din Stiria erau încă fără electricitate astăzi după-amiaza. Ajutoarele încă lucrează la scară largă. De asemenea, armata este în așteptare pentru a sprijini serviciile de urgență.

4. -imagine fara descriere- (un-adevarat-dezastru--italia-si-austria--sufocate-de-zapezi--viscolul-paralizeaza--treptat--europa-mii-de-case-n-au-curent--drumuri-si-scoli--inchise--4.jpg)

Mai multe drumuri din sudul și vestul Stiriei au fost închise din cauza copacilor căzuți. Lanțurile erau obligatorii pe unele drumuri mai înalte, tot în nord-estul Stiriei Superioare. Südsteirische Grenzstrasse (B69) a fost afectată în special de cantitatea de zăpadă, la fel ca și Packer Strasse (B70) în direcția Carintia. De asemenea, au fost probleme pe Grenzland-Weinstraße (L613) și Schlossberger Landesstraße (L659) marți dimineața - mai ales din cauza copacilor căzuți sau a zăpezii de pe drum.

Școlile din districtul Völkermarkt și din comunitățile Lavamünd și Preitenegg (districtul Wolfsberg) au rămas închise marți, drumul către școală a fost uneori prea periculos, au spus autoritățile. Echipele de criză s-au întâlnit în raioanele care au fost deosebit de puternic afectate.

Corpurile de pompieri din Carintia au fost nevoite să treacă la un total de 670 de misiuni de luni dimineață, în jur de 2100 de pompieri fiind de serviciu. De obicei, era necesar să se recupereze camioanele blocate, cum ar fi pe drumul federal Drautal (B100). Au fost înregistrate și unele accidente de mașină cu leziuni corporale și răni ușoare, a spus poliția.

6. -imagine fara descriere- (un-adevarat-dezastru--italia-si-austria--sufocate-de-zapezi--viscolul-paralizeaza--treptat--europa-mii-de-case-n-au-curent--drumuri-si-scoli--inchise--6.jpg)

Vremea rea a dat peste cap activitatea pe aeroporturile din Germania: sute de zboruri anulate

 

Slovenia și Croația, afectate de furtunile de zăpadă

 

Slovenia și Croația au fost, de asemenea, afectate de furtunile de zăpadă, provocând întreruperi de curent, împreună cu închiderea drumurilor și școlilor în unele zone.

5. -imagine fara descriere- (un-adevarat-dezastru--italia-si-austria--sufocate-de-zapezi--viscolul-paralizeaza--treptat--europa-mii-de-case-n-au-curent--drumuri-si-scoli--inchise--5.jpg)

Acest lucru vine după ce unele stațiuni de schi din nordul Alpilor și Pirineii francezi au fost nevoite să se închidă la începutul acestei luni din cauza lipsei zăpezii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel