Umple un ciorap cu bicarbonat și pune-l în sertarul din dormitor sau bucătărie. Un truc la care nu te-ai fi gândit

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Umple un ciorap cu bicarbonat și pune-l în sertarul din dormitor sau bucătărie. Un truc la care nu te-ai fi gândit
Umple un ciorap cu bicarbonat și pune-l în sertarul din dormitor sau bucătărie. Un truc la care nu te-ai fi gândit

Spațiile închise sunt locuri neplăcute pentru miros. Lipsa de aerisire, umiditatea acumulată sau alte tipuri de mirosuri sunt înglobate în lemn sau alte materiale din care sunt realizate sertarele noastre. Fie că este vorba de sertarele din bucătărie, dormitor, baie sau sufragerie, o curățenie bună și puțin aer curat din când în când este bine pentru toată lumea dacă nu vrem să ajungem să ne fie frică să le deschidem. 

De la odorizante până la sfaturi de curățare, în acest articol StiriDiaspora.ro vă vom arăta cele mai bune trucuri pentru a vă face sertarele să miroase bine și ceea ce depozitați în ele să rămână în stare perfectă. Citiți mai departe pentru a afla!

Asta se întâmplă când spălați vasele cu lămâie. Un truc pe care o să-l aplicați cu siguranță

 

Evitați și luptați împotriva umidității

 

După cum am menționat, umiditatea este una dintre principalele cauze ale mirosurilor neplăcute în sertare și dulapuri, sau în orice alt tip de spațiu închis, cu puțină ventilație. Un sfat pentru a evita umiditatea în sertarele pentru haine: nu depozitați hainele, cearșafurile sau prosoapele în sertare și dulapuri atunci când acestea nu sunt încă uscate 100%, deoarece umiditatea obiectelor poate duce la apariția mucegaiului în sertare, în special la cele din lemn. De asemenea, este convenabil să lăsați puțin spațiu între articole de îmbrăcăminte, astfel încât puținul aer care rămâne în sertare să poată fi mutat după bunul plac.

Un alt sfat este să aerisești din când în când sertarele. Poți să ții sertarele deschise (bucătărie, dulapuri, mobilier de sufragerie etc.) cel puțin 30 de secunde de fiecare dată când le folosești pentru a scoate sau a introduce haine, pentru a obține niște tacâmuri.

În cele din urmă, puteți folosi niște cretă ca remediu împotriva umidității. Prin plasarea mai multor bucăți de cretă în sertare, vă asigurați că acestea absorb bine umezeala și hainele sau alte obiecte din sertare nu. De asemenea, creta va absorbi unele mirosuri, dar nu uitați să o schimbați cel puțin o dată pe lună. Iar dacă ceea ce îți dorești, în plus, este să eviți mirosurile puternice, precum mirosul de pantofi uzați, este mai bine să așezi bucăți de cărbune.

Curățați-vă în profunzime toaleta cu acest amestec puternic de oțet, bicarbonat și un ingredient secret. Trucul pentru care îți vei mulțumi

 

Păstrați sertarele curate și proaspete

 

Nu în fiecare zi, desigur, dar cel puțin o dată pe lună sertarele și dulapurile tale vor aprecia o curățare profundă. La StiriDiaspora.ro vă oferim trucuri despre cum să curățați dulapurile, dar și cele mai bune trucuri pentru curățarea sertarelor.

Folosiți oțet alb. În ciuda mirosului său intens, oțetul alb elimină mirosurile prinse în mobilier, în special în lemn. Înmuiați o cârpă cu oțet și curățați sertarele cu ea. Nu-ți face griji, mirosul puternic de oțet va dispărea după un timp, luând cu el și alte mirosuri care ar putea fi în sertare. De asemenea, dacă sertarele din lemn conțin mucegai, oțetul alb îl va îndepărta și el.

Cărbune activ. Acesta este un produs utilizat în mod obișnuit pentru filtrele pentru rezervoarele de pești, de exemplu. Și așa cum face o treabă grozavă în acvariile noastre, va face o treabă grozavă și cu sertarele noastre. Pune cărbune activ într-un recipient care să încapă în sertare și fă găuri în capac. Lăsați recipientul în sertar și așteptați 24 de ore. După acest timp, cărbunele va fi absorbit mirosurile.

Bicarbonat de sodiu. Unii oameni combat mirosurile de sertare prin stropirea cu bicarbonat de sodiu direct pe fundul sertarelor, dar această tehnică este necurată. Vă sfătuim să umpleți un ciorap cu acest produs și să îl plasați în sertare. Apoi lăsați-l acolo pentru o zi. A doua zi, mirosurile neplăcute vor fi dispărut.

Rețineți că înainte de a curăța sertarele ar trebui să verificați dacă cauza mirosului urât nu este un obiect din interior. În dulapurile de bucătărie — în special cele din lemn — este ușor ca alimente precum usturoiul sau ceapa să-și fi lăsat mirosul înglobat în sertare, deși nu mai sunt acolo.

Nu mai arunca coaja de pepene verde! Trucuri uimitoare pe care le poți face cu acest deșeu

 

Odorizante de casă

 

Putem folosi odorizante comerciale, cele care se vând în magazine, pentru a face sertarele să miroase bine, dar pentru cei care iubesc lucrurile de casă și de-a lungul vieții, iată câteva modalități de a face odorizante de casă pentru sertare.

În primul rând îți propunem să faci niște odorizante de saci parfumați, care se fac în trei pași simpli și îi poți folosi oriunde vrei, dar datorită dimensiunii lor sunt perfecte pentru sertare.

Creați o pungă minusculă cu o bucată de material textil sau resturi mici. Umpleți punga cu condimente care miros bine. Exista zeci de posibilitati: petale de flori, scorțișoară, pietre aromatice, boabe de cafea, coji de citrice precum portocala sau lămâia, frunze uscate... Puteți face și combinațiile dorite. Închide totul cu o sfoară sau ață și pune-l în sertar.

O altă opțiune rapidă este să plasați săpunuri înfășurate în pânză de sac în interiorul sertarelor. Aceasta este o metodă mult mai simplă, dar mai puțin creativă.

Truc ca să speli mopul astfel încât să fie alb ca unul nou, în doar 5 minute. Cele două ingrediente necesare sigur le ai în casă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel