UMILITOR: Român ÎNGROPAT dezbrăcat, într-un SAC, după ce a decedat într-un spital de Psihiatrie

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Un nou scandal la  Spitalul de Psihiatrie din Brașov. Un pacient care ar fi decedat aici ar fi fost îngropat dezbrăcat, într-un sac. Tot aici, noua conducere instalată ar fi descoperit că unele companii farmaceutice ar fi folosit drept cobai pacienții fără discernământ de aici.

Un nou scandal la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov. O asociație semnalează cazul unui pacient mort la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov care a fost îngropat dezbrăcat, așezat într-un sac. Înainte de deces, pacientul respectiv ar fi fost ținut mai mult legat, într-o cușcă. Conducerea spitalului spune că sunt anchete în curs, scrie Mediafax.

Asociația pentru Siguranță Urbană și Mediere a postat pe Facebook imagini despre care susține că au fost surpinse la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov.

Imaginile surprind un pacient mort, îngropat dezbrăcat și pus într-un sac.

„În urmă cu ceva timp, conducerea Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov ne asigura că ! Slogan interesant. Ar fi trebuit oare să le mulțumim pentru anunțul făcut? În urmă cu ceva timp, o persoană de sex masculin care provenea dintr-un centru de plasament și care a fost internată în cadrul Secției de Psihiatrie a decedat. L-au trântit cu într-un sac de plastic și l-au îngropat. Cu toate că acesta dispunea de sume de bani, conducerea Spitalului a avut o scăpare de ! Cum este posibil așa ceva? Unitatea medicală dispune de sume de bani alocate pentru acoperirea cheltuielilor de înmormântare. Aici se pare că nu era cazul ca Spitalul să cheltuiască ceva. Persoana decedată dispunea sau ar fi trebuit să dispună de bani proprii. Ce s-a întâmplat cu banii persoanei decedate și cât de bine au fost ei administrați, asta rămâne să stabilească cei îndrituiți să o facă. Acest caz ar trebui investigat serios, inclusiv cauza /cauzele decesului. Din ce am aflat și noi, se pare că pacientul era ținut mai mult legat, într-o cușcă! Nu știm dacă este adevărat. Ar fi îngrozitor! Cu siguranță se vor găsi martori care să relateze, trebuie doar ca cineva să-i întrebe. La vremea respectivă am discutat, telefonic, cu o persoană angajată care ne-a asigurat că persoana decedată a fost îngropată creștinește, îmbrăcată! Imaginile nu mint, din păcate! Imaginile sunt dure, dar opinia publică trebuie să le vadă”, au scris reprezentanții Asociației.

Conducerea Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov spune că pacientul din imagini a murit în 28 martie 2019.

Întrebat dacă pacientul a fost îngropat dezbărcat și într-un sac, directorul unității sanitare, Florin Bîgiu, a răspuns „cred că da”: „Am văzut imaginile. Exact acest fapt a determinat cercetarea displicinară a asistentului șef și asistenta socială. Curatorul pacientului din imagini a făcut sesizarea, spunea că nu știa că beneficiază de pensie și nu știa unde sunt banii. Am sesizat situația. Este și o anchetă a DIICOT“, a declarat Bîgiu, potrivit MEDIAFAX.

Nu este primul scandal de aceast fel la spitalul de Psihiatrie din Brașov. Noua conducere a povestit, în urmă cu o lună, că în urma unei anchete s-a descoperit că mai mulți pacienți cu afecțiuni psihice ar fi fost folosiți drept cobai de către mai multe comanii famraceutice.

Citește și: Spital de PSIHIATRIE, în centrul unui nou SCANDAL: Pacienții secției de la Vulcan - COBAI pentru companii farmaceutice?

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy