Liviu Dragnea, CONDAMNAT la închisoare cu EXECUTARE

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Judecătorii ÎCCJ au dat verdictul în dosarul liderului PSD, în dosarul angajărilor fictive.

Judecătorii ÎCCJ au decis condamnarea lui Liviu Dragnea, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fosta soţie a şefului PSD, Bombonica Prodana, a fost achitată în acest dosar. Restul inculpaţilor din dosar au primit condamnări cu suspendare, întrucât Instanţa supremă a admis apelurile reclamate de aceştia.

La ultimul termen al procesului, doar o parte dintre inculpaţi au fost prezenţi în sala de judecată, Liviu Dragnea fiind printre cei care au lipsit.

Citeşte şi: Dragnea află astăzi dacă merge la închisoare. Termen în dosarul DGASPC Teleorman

Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu, în dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, în care preşedintele PSD

Procurorii anticorupţie susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, ar fi procedat la menţinerea ilegală în posturi a două angajate - Adrianei Botorogeanu şi Anisei Niculina Stoica.

Citeşte şi: Dragnea a IZBUCNIT: "E vina mea că am acceptat să fiu şef PSD. Nu am bagajele făcute"

Potrivit DNA, cele două nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul Organizaţiei PSD Teleorman.

DNA mai susţine că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman, instituţie în cadrul căreia au fost încadrate Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica.

Citeşte şi: Dragnea, despre ziua de mâine când își va primi pronunțarea: „Dacă mă temeam, eram ghiocel, preș”

Procurorii afirmă că Liviu Dragnea a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman.

Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel