UK. Coșmarul unei mame românce care şi-a pierdut fetiţa de 2 ani din cauza neglijenţei medicilor: „Ne-a luat în braţe şi ne-a spus că ne iubeşte”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Tragedie cumplită pentru o familie de români din Marea Britanie. Un fetiţă de numai doi ani şi-a dat ultima suflare în braţele părinţilor, din cauza neglijenţei medicilor de la spitalului Princess Royal University Hospital din Londra.

Cristiana Banciu, în vârstă de doi ani, a fost dusă de urgenţă la spital, după ce părinţii au constat că fetiţa are febra foarte mare. Cu câteva ore în urmă se jucase cu părinţii. Era fericit şi nimic nu prevestea tragedia ce avea să urmeze.

În ciuda stării copilei, personalul medical a diagnosticat-o cu bronşită. Cu toate acestea, i-a sfătuit pe părinţi să meargă acasă şi să trateze copila cu antibiotic şi paracetamol.

„Într-o duminică blestemată, fetiţa mea a făcut febră mare. Pe la 3 jumate, 4 dimineața, m-am trezit şi am văzut că are febră. I-am dat o pastilă şi am aşteptat 30 de minute ca să văd daca scade febra. Pentru că nu a scăzut, am dus-o la urgenţe împreună cu soţul meu. Când am ajuns la urgenţe, fetiţa a vomitat, dar nimeni nu se panica, pentru ei era normal ca un copil cu febră să vomite. Au consultat-o şi au zis că are început de bronşită. Ne-a dat antibiotic şi ne-a trimis acasă”, a spus Georgiana, mama fetiţei, la Observator.

 

„Fetiţa ne-a luat pe amândoi de gât şi ne-a zis că ne iubeşte”

 

Iar de aici, calvarul familiei a început. Fetiţa a continuat să se simtă rău.

„Am ajuns acasă, i-am dat fetiţei să mănânce şi pastilele pe care ni le-a dat doctorul şi am pus-o la somn. Între timp, fetiţa s-a simţit din nou rău. A început să tremure şi mi-a zis că îi este foarte frig şi a început să se învineţească. Am început să mă panichez şi l-am sunat pe soţul meu. A venit sora mea şi am dus fetiţa din nou la urgenţe”, mai spune Georgiana.

Mama Cristianei îi acuză pe medici că ar fi putut face mai mult pentru a îi salva fata și spune că testele menite să stabilească starea de sănătate a acesteia au fost insuficiente.

„Am ajuns la spital şi m-au trimis la pediatrie pentru că avea temperatura 41.5. M-au pus să aştept 10 minute în sala de aşteptare. Între timp, fetiţa a început să vomite şi sa se simtă şi mai rău. A început să facă convulsii. Soţul meu a luat-o de la mine, iar fetiţa ne-a luat pe amândoi de gât şi ne-a zis că ne iubeşte. În acel moment, medicii i-au dat un cocktail de pastile ca să îi scadă febra. Ne-am urcat în salon ca să se odihnească. La un moment dat a început să vomite în somn”, mai povestește mama.

 

Cristiana a intrat în moarte clinică

 

Micuţa a transferată de urgenţă la King's College Hospital NHS. În ciuda eforturilor depuse de medici pentru a o ţine în viaţă, Cristiana a intrat în moarte clinică, iar părinţii au fost nevoiţi să o deconecteze de la aparate. Tragicul eveniment a avut loc anul trecut, pe data de 8 ianuarie.

Acum, părinţii vor ca cei vinovaţi să răspundă pentru aceasta tragedie şi au intentat un proces îm potriva spitalului Princess Royal University Hospital din Londra.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel