Ucrainenii îşi abandonează autoturismele în aeroporturile din România: „Cred că până la urmă e mai valoroasă viața nu mașina”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ucrainenii îşi abandonează autoturismele în aeroporturile din România: „Cred că până la urmă e mai valoroasă viața nu mașina”
Ucrainenii îşi abandonează autoturismele în aeroporturile din România: „Cred că până la urmă e mai valoroasă viața nu mașina”

Fuga refugiaților din calea războiului duce la situații neașteptate. La Aeroportul din Iași, zeci de mașini au fost abandonate de ucrainenii care au plecat cu avionul către alte destinații. Autorităţile locale caută soluții pentru a debloca parcarea aeroportului pentru că nimeni nu se știe când sau dacă oamenii vor mai reveni după mașini.

„Sunt multe mașini. Unul, dimineață, a spus că vine peste o lună-două când se termină războiul, pleacă la Dortmund, în Germania la neamuri”.

În fuga de război, refugiaţii lasă totul în urmă: case, maşini. Nicolas vine de la Kiev şi are ca destinaţie, împreună cu toată familia, Germania, relatează Observator. Până la Iași a venit cu mașina, dar de aici îşi vor continua drumul cu avionul .

Nicolas, uncrainean: Lăsăm mașina aici și zburăm spre Germania. Las familia acolo și o sa mă întorc să o iau mașina și mă duc spre Ucraina sau alta direcție, încă nu știu în ce direcție, dar am să mă întorc”.

„Cred că până la urmă e mai valoroasă viața nu mașina”.

 

Autorităţile locale sunt în căutarea unei soluţii şi momentan nu ştiu cum să gestioneze mai bine situaţia

 

Autorităţile locale nu ştiu deocamdată cum să gestioneze situaţia. 

„Conform regulamentului pe care-l avem, maşinile care staţionează în parcarea aeroportului mai mult de 30 de zile vor fi blocate temporar. Zilnic vin din ce în ce mai multe maşini, deocamdată monitorizăm situaţia, înregistrăm maşinile respective, urmează să purtăm discuţii cu Primăria, cu Consiliul Judeţean pentru a găsi o soluţie”, susține Elena Troia, purtător de cuvânt Aeroportul din Iași, conform sursei citate. 

„Cu ajutorul poliţiei vom încerca să luăm legătura cu proprietarii, iar în momentul în care aceşti proprietari declară că nu mai au nevoie de acele autovehicule, ele vor intra în procedura de ridicare şi depozitare”, a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt primăria Iași.

Mii de ucraineni au ajuns la Iași în ultimele două săptămâni, iar numărul zborurilor de pe aeroport este de patru ori mai mare decât într-o perioadă normală. În plus, toate cursele aeriene de la Chișinău au fost mutate la Iași după ce Republica Moldova și-a închis spațiul aerian.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel