Ucraina. Unele trenuri sunt atacate de armata rusă. Chiar și așa, nu mai fac față cererii mari a ucrainenilor: "Am scăpat miraculos"

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Italia. Trenuri suspendate pe Roma-Florența din cauza unui incendiu, întârzieri record de până la 190 de minute la Termini
Italia. Trenuri suspendate pe Roma-Florența din cauza unui incendiu, întârzieri record de până la 190 de minute la Termini

Trenurile sunt arhipline, atacate, iar oamenii care aleg să fugă din Ucraina cu acest transport în comun sunt terifiați tot drumul. Multora dintre ei li se pare un miracol dacă scapă cu viață.

Douăzeci și una de studente din Karnataka care au fugit din orașul ucrainean Harkov, devastat de război, au ajuns joi cu trenul la Lviv. Toate sunt studente la MBBS la Universitatea Națională de Medicină din Harkov. Acestea au povestit experiența terifiantă pe care au avut-o cu trenul.

Fetele reușiseră să se îmbarce miercuri într-un tren în gara din Harkov. După ce au ajuns în Lviv la ora 13.00, ora Ucrainei, au reușit să ia un microbuz pentru a se îndrepta spre granița cu România, aflată la aproximativ 400 km distanță.

 

Pasager: „Am avut o scăpare miraculoasă”

 

Nandini AC, o studentă în anul al doilea la MBBS din Arakere, în districtul Tumakuru, a declarat că drumul a fost plin de pericole la fiecare pas. Ea a spus că atunci când mergeau spre gara din Harkov, bombele au aterizat chiar în fața lor.

„Am avut o scăpare miraculoasă. Am reușit cumva să ne îmbarcăm în trenul cu destinația Lviv", a spus ea. Alături de Nandini se afla Likhita, de asemenea din Karnataka, care a spus că „trenul era supraaglomerat și că majoritatea oamenilor nu aveau loc să se așeze”. În jurul orei 21.10, trenul s-a oprit brusc din cauza unui bombardament în apropiere.

"Impactul a fost atât de puternic încât trenul s-a cutremurat.", a declarat Nandini.

Trenul a stat în același loc timp de o oră înainte de a-și relua călătoria.

"Ni s-a spus să stingem toate luminile și telefoanele mobile", a adăugat ea.

 

Din ce în ce mai mulți ucraineni părăsesc țara

 

Un număr de 28.563 de cetăţeni ucraineni au intrat în România, în ultimele 24 de ore, în creştere cu 10% faţă de ziua precedentă, a informat, vineri, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră.

De la declanşarea acestei crize, până la data de 3 martie, ora 24,00, la nivel naţional, au intrat în România 167.613 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 109.687 cetăţeni ucraineni. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel