Ucraina. Unde puteți schimba Grivna în numerar în străinătate - o listă de bănci din Europa

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Ucraina. Unde puteți schimba Grivna în numerar în străinătate - o listă de bănci din Europa
Ucraina. Unde puteți schimba Grivna în numerar în străinătate - o listă de bănci din Europa

Băncile din țătile vecine Ucrainei sunt gata să schimbe grivnele în numerar în monedă locală, cu anumite restricții. Află unde poți schimba banii.

Ucrainenii pleacă din ce în ce mai mulți în străinătate din zonele fierbinți, cel mai adesea în țările vecine. Însă, aici au probleme cu schimbul de numerar, deoarece nu toate casele de schimb valutar doresc să accepte grivna.

Totuși, există bănci care acceptă astfel de tranzacții. Asociația Independentă a Băncilor Ucrainene a povestit despre locurile unde se pot schimba bani în țările cu un număr mare de imigranți ucraineni.

 

Austria - Băncile la care poți schimba grivna

 

În această țară există mai multe bănci care acceptă hrivna în numerar. Acestea sunt Raiffeisen bank și Erste Bank Oesterreich, însă au condiții diferite pentru o astfel de operațiune.

Raiffeisen bank vă permite să schimbați grivnele în euro în valoare de până la 500 de euro (16.114 grivne) pe zi și pe persoană. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți un pașaport.

Erste Bank Oesterreich are o limită diferită - până la 300 de euro (9668 UAH) de persoană. Pentru a face un schimb, persoana trebuie să prezinte un pașaport.

Site-ul web al asociației conține un link către o listă în limba ucraineană de adrese ale băncilor din diferite orașe din Austria care oferă un astfel de serviciu.

 

România - Băncile la care poți schimba grivna

 

În România, există o singură bancă care acceptă grivne în numerar - Banca Comercială Română. Aceasta vă permite să schimbați bani doar dacă aveți pașaport, iar acest serviciu este oferit ca ajutor umanitar.

Acolo puteți schimba hrivne în valoare de până la 1.000 de lei românești (6.517 UAH) pe zi și de persoană.

 

Moldova - Băncile la care poți schimba grivna

 

În Moldova, astfel de operațiuni sunt efectuate de OTP Bank. Aceasta permite schimbul grivnei ucrainene în lei moldovenești în valoare de 3.000 UAH pe zi și pe persoană. Și, la fel ca și băncile anterioare, necesită un pașaport.

Adresele unde puteți schimba bani pot fi vizualizate pe acest link.

 

Polonia - Băncile la care poți schimba grivna

 

Recent, Banca Națională a Poloniei a anunțat cooperarea cu cel mai mare creditor al țării, PKO BP. Acest lucru este posibil deoarece aproape 2 milioane de cetățeni ucraineni care au venit în Polonia să poată converti grivnele.

De acum înainte, bancnotele de 100, 200, 500 și 1.000 de hrivne pot fi schimbate în zloți polonezi la sucursalele PKO BP pentru suma totală de 10.000 de hrivne.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel