Ucraina acuză Rusia că vrea să-i fure copiii orfani. Aceștia ar fi deportați cu scopul de a fi adoptați de familii de ruși

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei face apel la organizațiile internaționale să ajute la returnarea copiilor deportați
Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei face apel la organizațiile internaționale să ajute la returnarea copiilor deportați

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei face apel la organizațiile internaționale să ia măsuri pentru repatrierea copiilor deportați de Rusia.

 

 

 

 

"Amenințarea de adopție ilegală a copiilor ucraineni de către cetățeni ruși fără a urma toate procedurile necesare prevăzute de legislația ucraineană este evidentă", se arată în declarație.

Potrivit Ministerului de Externe, în acest context, au apărut informații despre intenția Ministerului Educației de a semna cu administrațiile rusești de ocupație din regiunile Donețk și Luhansk - așa-numitele "L/DNR" - "acorduri" care ar permite transferul copiilor deportați ilegal din Ucraina.

 

Orfani în familii rusești

 

Conform Convenției ONU privind drepturile copilului, statele părți la acest tratat internațional, inclusiv Rusia și Ucraina, sunt obligate să ia măsuri pentru a combate circulația ilegală și „sechestrarea” copiilor din cauza frontierei.

"Încercările Kremlinului de a da un temei legal "acțiunilor sale criminale din Ucraina" reprezintă un dispreț cinic față de regulile și obiceiurile de bază ale războiului și față de drepturile omului universal recunoscute", se arată în declarație.

 

Astfel de acțiuni ale ocupanților ruși pot fi calificate drept răpire

 

Ministerul de Externe subliniază că astfel de acțiuni ale ocupanților ruși pot fi calificate drept răpire și necesită o reacție decisivă a comunității internaționale, în special a organizațiilor internaționale relevante.

"Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei face apel la Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați, Comitetul Internațional al Crucii Roșii, UNICEF, Înaltul Comisariat ONU pentru Drepturile Omului, Reprezentanții speciali ai Secretarului General al ONU pentru copii în conflicte armate și violență împotriva copiilor. pentru întoarcerea copiilor ucraineni pe teritoriul statului lor", se arată în declarație.

Anterior, s-a raportat că ocupanții au violat copii și adulți în toate teritoriile ocupate ale Ucrainei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel