Ucraina. 14 copii au fost grav răniți în ultimele zile, în regiunea Zaporojie

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Regiunea Zaporojie, Ucraina, a suferit enorm în ultimele câteva zile de război. Foarte mulți copii nevinovați au fost răniți și au nevoie de spitalizare.

În timpul zilei, în regiunea Zaporojie, patru copii au fost răniți de bombardamentele ocupanților ruși. În ultimele trei zile, 14 copii au avut de suferit de pe urma agresiunii militare a ocupanților, starea lor de sănătate fiind gravă.

Potrivit Administrației militare regionale Zaporojie (OBA), în dimineața zilei de 21 martie, în satul Malynivka, raionul Pologiv, ocupanții au tras cu arme automate în două mașini cu localnici care se deplasau de-a lungul coridorului umanitar.

 

Doi copii, trei femei și un bărbat au fost răniți în urma împușcăturilor

 

Copiii au fost spitalizați la Spitalul Regional Zaporojie, iar despre starea lor de sănătate nu se știe încă nimic.

Administrația militară regională Zaporojie a subliniat, de asemenea, că astfel de împușcături ale refugiaților de către ocupanți devin sistematice. La punctele de control, militarii Federației Ruse ar fi trecut mai întâi pe lângă mașinile civile care părăsesc zonele de tragere. Cu toate acestea, apoi ei trag în mașină, în ciuda faptului că în ele se află copii mici.

"Ca urmare, alaltăieri, pe lângă adulți, au fost răniți șase copii, ieri patru copii, astăzi încă patru minori. Toate rănile sunt grave și critice, multe amputări de membre", a declarat într-un comunicat OVA.

Ucraina cere în repetate rânduri ca Rusia să plătească pentru aceste crime de război.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel