Ucigaşul unui renumit medic din Milano, eliberat cu nouă ani mai devreme de magistraţii moldoveni

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
vasile_coceban_crima_italia
vasile_coceban_crima_italia

Condamnat la 20 de ani de închisoare pentru omorul unui renumit medic din Italia, un moldovean a fost eliberat cu 9 ani mai devreme, după ce a ajuns să-și ispășească pedeapsa într-un penitenciar din Republica Moldova.

 

 

Cazul lui Vasile Coceban, care împreună cu logodnica sa și alți conaționali au jefuit și omorât un medic din Milano, a scandalizat Italia, iar presa locală a mediatizat omorul medicului și condamnările celor implicați. Imediat după crimă, Coceban a fugit din Italia și s-a ascuns în Moldova, de unde, în lipsa unor tratate bilaterale între cele două țări, nu putea fi extrădat. Ulterior, la solicitarea autorităților italiene, pe numele său a fost deschis un dosar penal, în baza căruia a și fost condamnat.

Recent, justiția din Republica Moldova l-a eliberat pe Coceban, după executarea a doar 11 ani de pedeapsă, în timp ce complicii săi, condamnați la ani grei de detenție în Italia, sunt încă după gratii, scrie zgd.md.

Medicul a murit urma asfixiei mecanice

 

Vasile Coceban a fost reținut în 2009, fiind suspectat de complicitate la „crima de la Milano”, comisă cu doi ani mai devreme. În noiembrie 2007, în Milano, Italia, Coceban, împreună cu logodnica sa, Tatiana Mitrean, 23 de ani, şi alte cinci persoane, toți cetățeni ai R. Moldova, au jefuit o locuință din Fiera, un cartier select din Milano. Apartamentul-țintă era al lui Colturani Marzio, un medic celebru de 64 de ani. În casa acestuia Tatiana lucra de doi ani în calitate de menajeră. Tânăra, potrivit procurorilor italieni, a organizat jaful şi i-a transmis lui Coceban cheile de la apartament.

În noaptea de 12 spre 13 noiembrie, 2007, hoţii aceștia au intrat în locuința lui Colturani Marzio. În casă se aflau medicul italian şi fiul său, Luca Colturani. În timp ce unul dintre inculpați stătea de veghe, ceilalți l-au atacat pe proprietar şi pe fiul său, legându-le mâinile şi picioarele şi le-au acoperit gurile cu bandă adezivă. După imobilizarea victimelor, hoţii au deschis seiful și au sustras bijuterii din aur şi argint, dar şi alte bunuri estimate la aproximativ 617 mii de euro. Medicul, de 64 de ani, bolnav de inimă, nu a rezistat presiunilor şi a decedat în urma asfixiei mecanice. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel