Turnurile gemene, simbolul orașului Bologna, în pericol de prăbușire. Autoritățile, în alertă

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Turnurile gemene, simbolul orașului Bologna, în pericol de prăbușire. Autoritățile în alertă
Turnurile gemene, simbolul orașului Bologna, în pericol de prăbușire. Autoritățile în alertă

Turnurile gemene, Due Torri, sunt un reper al orașului Bologna. Dar fisurile din ziduri provoacă o mare îngrijorare. 

„Due Torri”, sau „două turnuri” sunt un adevărat reper al orașului Bologna din Italia. Și, similar turnului din Pisa, mai proeminent la nivel internațional, clădirile din Emilia-Romagna sunt, de asemenea, înclinate. Potrivit unei noi anchete, starea unuia dintre turnuri este în prezent atât de proastă, încât autoritățile iau acum măsuri.

Agenția de presă Ansa descrie starea Turnului Garisenda, care s-a înclinat semnificativ mai mult în lateral, drept „îngrijorătoare”. Prin urmare, structurile celor două turnuri sunt supuse unor inspecții regulate.  

Turnurile sunt înclinate de multă vreme, dar acum există riscul ca vibrațiile, provocate de traficul rutier, să agraveze fisurile existente în Turnul Garisenda.

Experții nu se tem de colaps. Cu toate acestea, pietrele și cărămizile s-ar putea desprinde și cădea, creând un pericol în centrul orașului.

Turnul Garisenda are 48 de metri înălțime și o pantă de peste trei metri. Turnul Asinelli din apropiere are chiar 97 de metri înălțime.

 

Primăria orașului Bologna anunță un plan de mobilitate 

 

Din cauza situației actuale, autoritățile vor să minimizeze vibrațiile. De aceea, au construit nu doar o barieră în zona turnurilor pentru a proteja trecătorii de pietrele care cad, ci și au redirecționat traficul.

Deoarece turnurile sunt situate în centrul orașului, aceasta este o decizie drastică pentru traficul din oraș. Pe lângă mașini, transportul public trebuie să fie redirecționat permanent. În plus, cele două turnuri medievale sunt închise vizitatorilor până la noi ordine.

O firmă specializată ar trebui să efectueze acum lucrări de securitate la Turnul Garisenda. Încă nu se știe cât timp vor dura măsurile luate. Primăria orașului Bologna a anunțat că va fi întocmit un plan de mobilitate pentru următorii câțiva ani.

---------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupurile de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri: 

https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG

https://chat.whatsapp.com/JCB7XM4tEl08V1iMcc9g8N  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel